Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Cakepop Schaapjes

In de lente horen schattige lammetjes in de wei. Maak in het voorjaar deze leuke cakepop schaapjes!

ongeveer 10 stuks

Wat bakervaring gewenst 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Cakepop Schaapjes

Bakgerei:

mixer met garden
beslagkom
12 Cupcake vormpjes
lolly-/cakepopstokjes

voor de cakejes:

1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel
100 g margarine
2 eieren (kamertemperatuur)
100 ml melk
125 g MonChou (uit de wikkel)

voor decoratie:

1 verpakking Dr. Oetker Rolfondant wit
fondant
ongeveer 1 potje Suikerparels (alleen de witte)
1 reep witte chocolade

preparation

Bereiding

1

Schapenkopje maken van fondant choco

Rol van de bruine choco fondant een bolletje voor de kop en maak deze aan de bovenkant wat smaller. Maak van twee kleine stukjes, 2 kleine worstjes voor de oren en druk deze plat. Bevestig deze ieder aan een kant van het smalle gedeelte van het hoofd. Rol van witte choco fondant twee kleine bolletjes voor de ogen. Voor de pupillen kun je twee hele kleine bruine bolletjes maken. Voor de pootjes maak je 4 gelijke worstjes van bruin fondant. Maak zo 10 schapenkopjes.

2

Cakejes bakken voor cakepops

Bak de cupcakes volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat ze goed afkoelen op een rooster. Haal de papieren bakvormpjes van de cakejes af en verkruimel ze in een grote kom. Voeg de MonChou toe en kneed dit met de kruimels tot één geheel. Rol hiervan ca. 16 kleine bolletjes met een doorsnede van zo'n 3 cm. Leg de bolletjes op een bord met bakpapier en plaats 30 minuten in de koeling.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 170 °C

Inclusief Midden

Baktijd: ongeveer 15 - 17 minuten

3

Cakepops maken

Verwarm de reep witte chocolade au-bain-marie tot de chocolade helemaal gesmolten is. Dip de stokjes een stukje in de witte chocolade. Prik ze in de cakebolletjes tot ongeveer de helft van de cakejes. Doordat de cakepops koud zijn stolt de chocolade vrij snel. Zet de cakepops nog even 5-10 minuten in de koelkast.

4

Cakepops in witte chocolade dippen

Smelt de witte chocolade eventueel opnieuw au bain marie. Doop een cakepops in de gesmolten witte chocolade. Laat heel even uitlekken...

5

Witte parels

...en doop dan snel in de pareltjes! Bedek de cakepop helemaal rondom met witte parels. Doe dit zo met alle cakepops.

6

Cakepop schaapje

Plak met wat gesmolten witte chocolade de schapenkopjes en de pootjes aan de cakepops vast.

Voedingswaarden Voor het recept Cakepop Schaapjes

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 2403 kJ
574 kcal
2269 kJ
542 kcal
Vet 22.41 g 21.14 g
Koolhydraten 39.94 g 37.68 g
Eiwit 6.20 g 5.85 g