Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Cakepop Schaapjes

In de lente horen schattige lammetjes in de wei. Maak in het voorjaar deze leuke cakepop schaapjes!

ongeveer 10 stuks

Wat bakervaring gewenst 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Cakepop Schaapjes

Bakgerei:

mixer met garden
beslagkom
12 Cupcake vormpjes
lolly-/cakepopstokjes

voor de cakejes:

1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel
100 g margarine
2 eieren (kamertemperatuur)
100 ml melk
125 g MonChou (uit de wikkel)

voor decoratie:

1 verpakking Dr. Oetker Rolfondant wit
fondant
ongeveer 1 potje Suikerparels (alleen de witte)
1 reep witte chocolade

preparation

Bereiding

1

Schapenkopje maken van fondant choco

Rol van de bruine choco fondant een bolletje voor de kop en maak deze aan de bovenkant wat smaller. Maak van twee kleine stukjes, 2 kleine worstjes voor de oren en druk deze plat. Bevestig deze ieder aan een kant van het smalle gedeelte van het hoofd. Rol van witte choco fondant twee kleine bolletjes voor de ogen. Voor de pupillen kun je twee hele kleine bruine bolletjes maken. Voor de pootjes maak je 4 gelijke worstjes van bruin fondant. Maak zo 10 schapenkopjes.

2

Cakejes bakken voor cakepops

Bak de cupcakes volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat ze goed afkoelen op een rooster. Haal de papieren bakvormpjes van de cakejes af en verkruimel ze in een grote kom. Voeg de MonChou toe en kneed dit met de kruimels tot één geheel. Rol hiervan ca. 16 kleine bolletjes met een doorsnede van zo'n 3 cm. Leg de bolletjes op een bord met bakpapier en plaats 30 minuten in de koeling.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 170 °C

Inclusief Midden

Baktijd: ongeveer 15 - 17 minuten

3

Cakepops maken

Verwarm de reep witte chocolade au-bain-marie tot de chocolade helemaal gesmolten is. Dip de stokjes een stukje in de witte chocolade. Prik ze in de cakebolletjes tot ongeveer de helft van de cakejes. Doordat de cakepops koud zijn stolt de chocolade vrij snel. Zet de cakepops nog even 5-10 minuten in de koelkast.

4

Cakepops in witte chocolade dippen

Smelt de witte chocolade eventueel opnieuw au bain marie. Doop een cakepops in de gesmolten witte chocolade. Laat heel even uitlekken...

5

Witte parels

...en doop dan snel in de pareltjes! Bedek de cakepop helemaal rondom met witte parels. Doe dit zo met alle cakepops.

6

Cakepop schaapje

Plak met wat gesmolten witte chocolade de schapenkopjes en de pootjes aan de cakepops vast.

Voedingswaarden Voor het recept Cakepop Schaapjes

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 2403kJ
574kcal
2269kJ
542kcal
Vet 22.41g 21.14g
Koolhydraten 39.94g 37.68g
Eiwit 6.20g 5.85g