Flag

Cakepop Cupcake

ongeveer 10 - 12 stuks
Gemiddeld
60
Een mini cupcake met gekleurde chocosnoepjes op een cakepopstokje. Een vrolijke traktatie, bijvoorbeeld tijdens een kinderfeestje.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Bakgerei
mixer met gardes
10 - 12cakepopstokjes
cocktailprikker
1 doosjeMini cupcake vormpjes
eierdoos (16 holletjes) of een bord met een bakpapiertje erop
voor de cakebolletjes
1 pakDr. Oetker CupCakes Naturel
2eieren (m, kamertemperatuur)
100 gboter of margarine
100 mlmelk
125 gMonChou (kamertemperatuur)
voor decoratie
1 bekerDr. Oetker Choco Dip bruin
1 bekerDr. Oetker Choco Dip wit
1 flesjeDr. Oetker Minifeest
ongeveer 1 klein stukjemarsepein donkerrood

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker CupCakes Naturel

Cakejes bakken en cakebolletjes maken

Picture - Stap-1 Cakepop Cupcake.png

Bak de cupcakes volgens de aanwijzingen op het pak en laat ze na het bakken goed afkoelen op een rooster. Haal de cupcakes uit de vormpjes en verkruimel ze in een grote kom. Voeg de MonChou toe en kneed dit goed door de kruimels. Rol kleine bolletjes van ongeveer 3 cm doorsnede van het mengsel (circa 16 bolletjes). Leg de bolletjes in de eierdoos (bedekt met huishoudfolie) of op een bord (met bakpapier) en zet ze 30 minuten in de koelkast of 10 minuten in de vriezer.

Positie rooster: Midden

Baktijd: ongeveer 22 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C

Temperatuur heteluchtoven: 170 °C

1

Snijd met een mesje heel voorzichtig een klein gaatje in het midden van de bodem van het cupcake vormpje.

2
Picture - Stap-2 Cakepop Cupcake.png

Steek het cakepopstokje door het gaatje heen.

3
Picture - Stap-3 Cakepop Cupcake.png

Verwarm de Choco Dip bruin, doop een stokje een stukje in de chocodip en prik het stokje tot ongeveer de helft in een cakebolletje.

4
Picture - Stap-4 Cakepop Cupcake.png

Doop daarna de cakepop in de chocodip. Laat goed uitlekken.

5
Picture - Stap-5 Cakepop Cupcake.png

Duw, net als de chocodip op begint te drogen, snel het cupcake vormpje naar boven en plak deze aan de gesmolten chocolade vast. Doe dit met alle cakepops en zet ze 10 minuten in de koelkast.

6
Picture - Stap-6 Cakepop Cupcake.png

Verwarm de Choco Dip wit, maar zorg dat deze niet te dun wordt. Haal de cakepops uit de koelkast. Schep met een theelepel wat chocodip wit uit het bakje en laat dit al druppelend bovenop de cakepop glijden.

7
Picture - Stap-7.png

Plak, als de chocodip bijna is gesmolten, wat kleine chocosnoepjes op de cakepop.

8
Picture - Stap-8 Cakepop Cupcake.png

Rol uit donkerrode marsepein bolletjes van ongeveer 1cm doorsnede en prik daar met een cocktailprikkertje een klein gaatje bovenin in. Dit is je 'kers' bovenop de cupcake.