Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Cakepop Cupcake

Een mini cupcake met gekleurde chocosnoepjes op een cakepopstokje. Een vrolijke traktatie, bijvoorbeeld tijdens een kinderfeestje.

ongeveer 10 - 12 stuks

Wat bakervaring gewenst 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Cakepop Cupcake

Bakgerei:

mixer met garden
10 - 12 cakepopstokjes
cocktailprikker
1 doosje Dr. Oetker Cupcake Vormpjes
eierdoos (16 holletjes) of een bord met een bakpapiertje erop

voor de cakebolletjes:

1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel
2 eieren (m, kamertemperatuur)
100 g margarine
100 ml melk
125 g MonChou (kamertemperatuur)

voor decoratie:

1 beker Dr. Oetker Choco Dip bruin
1 beker Dr. Oetker Choco Dip wit
1 flesje Dr. Oetker Minifeest
ongeveer 1 klein stukje marsepein donkerrood

preparation

Bereiding

Cakejes bakken en cakebolletjes maken

Bak de cupcakes volgens de aanwijzingen op het pak en laat ze na het bakken goed afkoelen op een rooster. Haal de cupcakes uit de vormpjes en verkruimel ze in een grote kom. Voeg de MonChou toe en kneed dit goed door de kruimels. Rol kleine bolletjes van ongeveer 3 cm doorsnede van het mengsel (circa 16 bolletjes). Leg de bolletjes in de eierdoos (bedekt met huishoudfolie) of op een bord (met bakpapier) en zet ze 30 minuten in de koelkast of 10 minuten in de vriezer.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 170 °C

Inclusief Midden

Baktijd: ongeveer 22 minuten

1

Snijd met een mesje heel voorzichtig een klein gaatje in het midden van de bodem van het cupcake vormpje.

2

Steek het cakepopstokje door het gaatje heen.

3

Verwarm de Choco Dip bruin, doop een stokje een stukje in de chocodip en prik het stokje tot ongeveer de helft in een cakebolletje.

4

Doop daarna de cakepop in de chocodip. Laat goed uitlekken.

5

Duw, net als de chocodip op begint te drogen, snel het cupcake vormpje naar boven en plak deze aan de gesmolten chocolade vast. Doe dit met alle cakepops en zet ze 10 minuten in de koelkast.

6

Verwarm de Choco Dip wit, maar zorg dat deze niet te dun wordt. Haal de cakepops uit de koelkast. Schep met een theelepel wat chocodip wit uit het bakje en laat dit al druppelend bovenop de cakepop glijden.

7

Plak, als de chocodip bijna is gesmolten, wat kleine chocosnoepjes op de cakepop.

8

Rol uit donkerrode marsepein bolletjes van ongeveer 1cm doorsnede en prik daar met een cocktailprikkertje een klein gaatje bovenin in. Dit is je 'kers' bovenop de cupcake.

Voedingswaarden Voor het recept Cakepop Cupcake

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1985kJ
474kcal
1788kJ
427kcal
Vet 34.10g 30.72g
Koolhydraten 35.80g 32.25g
Eiwit 5.74g 5.18g