Flag

Bananabread (basisrecept)

10 stuks
Gemakkelijk
10
Een paar hele rijpe bananen op de fruitschaal? Bak zelf een heerlijke bananabread. Eenvoudig en onweerstaanbaar lekker!
Logo Image
Baktips
Je kunt variëren door bij stap 5 25 g gehakte noten, gehakte chocolade en of stukjes dadel of kokos, toe te voegen.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor het bananabread
2 - 3bananen (zeer rijp)
80 gboter (op kamertemperatuur)
1 tlDr. Oetker Baksoda (Backing soda)
snufjezout
200 gsuiker
1ei (op kamertemperatuur)
1 tlDr. Oetker Aroma Vanillesmaak
185 gbloem
Extra nodig
cakevorm 25 cm
bakpapier
steelpan
pollepel

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Baksoda (Backing soda)
Picture - Dr. Oetker Aroma Vanillesmaak
1

Verwarm de oven voor.

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 170 °C

Temperatuur heteluchtoven: 150 °C

2

Vet de cakevorm in en bekleed de vorm met bakpapier.

3

Smelt de boter in een pannetje en laat wat afkoelen.

4

Prak in een grote kom de bananen fijn en roer de gesmolten boter erdoor.

5

Roer Dr. Oetker Baksoda, zout, suiker, ei en vanille met een pollepel door het banaan-botermengsel tot de ingrediënten goed gemengd zijn.

6

Roer de bloem er met een pollepel goed door.

7

Schep het bananabread beslag over in de cakevorm en zet de het bananabread iets onder het midden in de oven. (Baksoda begint meteen werken als het in aanraking komt met een zuur, daarom moet je niet te lang wachten voordat je het baksel in de oven zet. ) Bak het bananabread ongeveer in een uur gaar.

Baktijd: 60 Minuten

8

Controleer of het bananabread is, prik met een satéprikker in het bananabread. Komt deze er schoon uit, dan is het bananabread gaar.

9

Laat het bananabread op een rooster afkoelen.

Baktips

  • Je kunt variëren door bij stap 5 25 g gehakte noten, gehakte chocolade en of stukjes dadel of kokos, toe te voegen.