Blueberry Pancakes
16 porties
Gemakkelijk
Blueberry Pancakes, de Engelsen eten het graag als toetje. Of het nu als toetje, lunch of ontbijt is, een ding is zeker. Met dit recept bak je heerlijke Blueberry Pancakes.
Ingrediënten
Bereiding
Voor de blueberry pancakes
115 g
bloem
snufje
zout
25 g
basterdsuiker
1
ei (maat L)
100 ml
karnemelk
175 g
bosbessen
10 ml
zonnebloemolie
1 beker
crème fraiche of ahornsiroop
Bereiding:
20 min
1
Doe de bloem, snufje zout, basterdsuiker en Baksoda in een grote kom. Maak een kuiltje in het midden.
2
Voeg het ei en de karnemelk toe. Roer het met een mixer of garde tot een mooi glad pancake beslag.
3
Voeg de bosbessen toe aan het pancake beslag.
4
Schenk wat olie in een koekenpan en laat de pan goed heet worden.
5
Maak met twee eetlepels een pancake. Je kunt afhankelijk van de grote van de koekenpan meerdere pancakes tegelijk bakken.
6
Bak de blueberry pancakes op matig vuur in ongeveer 2 minuten gaar en goudbruin. Draai daarna de pancake om met een spatel en bak de andere kant ook ongeveer 2 minuten.
7
Serveer de pancakes met een dotje crème fraiche of ahornsiroop.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?
Vergelijkbare recepten
Volg ons
Volg Dr. Oetker op social media