Botercreme van Banketbakkersroom
1 taart
Gemakkelijk
Met deze romige botercrème kun je cupcakes of een taart decoreren. Geef je eigen draai aan de botercrème door naar eigen smaak ingrediënten toe te voegen
Ingrediënten
Bereiding
Botercreme basisrecept
1 zakje
Dr. Oetker Mix voor Banketbakkersroom
500 ml
melk - halfvol en koud
200 g
roomboter (kamertemperatuur)
100 g
basterdsuiker (witte)
Extra nodig
beslagkom
mixer met gardes
Bereiding:
20 min
1
Bereidingswijze
Doe 500 ml koude halfvolle melk en de Mix voor Banketbakkersroom in een kom en meng het geheel met een garde of mixer op de middelste stand.
2
Klop het geheel een minuut op de hoogste stand tot een glad mengsel.
3
Laat de banketbakkersroom ca. 5 minuten opstijven in de koelkast.
Opstijftijd
5 min
4
Botercrème mengen
Klop de zachte boter op. Voeg de witte basterdsuiker toe en klop het lekker luchtig.
5
Voeg in gedeeltes de banketbakkersroom toe en klop het op tot een luchtige gladde botercrème.
Baktips
Geef je eigen draai aan deze botercrème door (verse) vruchten fijn te snijden en door de crème te mengen.
Tips
Tips: Geef je eigen draai aan deze botercrème door (verse) vruchten fijn te snijden en door de crème te mengen.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?
Vergelijkbare recepten
Volg ons
Volg Dr. Oetker op social media