Flag

Pompoentaart

12 taartpunten
Gemakkelijk
40
Een eenvoudig te maken pompoentaart met zacht pompoenvruchtvlees en krokante korst.
Niets schreeuwt herfst zo hard als een verse pompoentaart! Deze overheerlijke traktatie combineert de warme smaak van pompoen met de warme smaak van vanille om een taart te maken die hartverwarmend en gezellig is. Met een smelt-in-je-mond korst en een romige, luchtige vulling, is deze pompoentaar...
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor een extra krokante laagje
1 flesjeDr. Oetker Bakspray
30 gsuiker
20 ghazelnoten (grof gehakt)
Voor het pompoentaart deeg
150 gbloem
1 zakjeDr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
1eidooier
3 elwater
80 gboter
Voor de pompoentaart vulling
750 gpompoen
50 gbruine suiker
50 ghazelnoten (grof gehakt)
Extra nodig
springvorm 26 cm
zeef
deegroller

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak

Pompoentaart maken


Pompoentaart vulling maken

Verwarm de oven voor. Gebruik de Bakspray om de springvorm in te vetten. Meng de suiker met de hazelnoten en verdeel het over de springvorm. Rasp het vruchtvlees van de pompoen grof, meng het met de suiker en de hazelnoten en verdeel het over de springvorm.

1

Rol het deeg uit het werkblad tot een doorsnede van 26 cm (grootte van de springvorm) en leg het over de pompoenvulling.


Pompoentaart bakken

Zet de springvorm op het rooster in de oven en laat de pompoentaart ongeveer 45 minuten bakken. Laat de pompoentaart in de springvorm afkoelen en stort de pompoentaart daarna uit op een schotel.

Baktijd: 45 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 200 °C

Temperatuur heteluchtoven: 180 °C

2

Zeef de bloem. Doe het in een mengkom en voeg de vanillesuiker, het eigeel, het water en de boter bij de bloem. Kneed het geheel met de mixer (deeghaken) even op de laagste en daarna op de hoogste stand tot een kruimelig deeg. 

3

Leg het kruimelige deeg op een licht met bloem bestrooid werkblad en kneed het verder tot een glad deeg. Laat het deeg minstens 1 uur afgedekt op een koele plaats rusten.