Flag

Zomerse Trifle met aardbeien en kiwi

6 stuks
Gemakkelijk
20
Luchtige en romige trifle met een bodem van cake en daarboven op banketbakkersroom, aardbeiensaus, verse aardbeien, kiwi's en een toef slagroom.
Logo Image
Baktips
Maak je deze trifle alleen voor volwassen of gebruik je éénpersoonsglaasjes? Druppel dan per persoon 1 eetlepel PX sherrry, een heerlijke zoete sherry, over de stukken cake.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Bakgerei
mixer met gardes
hoge coupe s
koekenpan
Voor de zomerse trifle
6 plakjescake (huisgebakken of kant-en-klaar)
2 elzoete sherry (PX-sherry) optioneel
aardbeiensaus
500 gaardbeien (gehalveerd)
1 zakjeDr. Oetker Mix voor Banketbakkersroom
400 mlvolle melk
250 mlslagroom
2kiwi's
1 zakjeDr. Oetker Suiker met Vanillesmaak

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Mix voor Banketbakkersroom
Picture - Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
1

Bereidingswijze

Rooster in een droge koekenpan, al omschuddend, het amandelschaafsel goudbruin en laat het afkoelen.

2

Gebruik een glazen schaal die recht omhoog loopt, of 6 brede hoge glazen. Bestrijk 3 plakken cake met aardbeiensaus en leg er een plak cake bovenop. Snijd de dubbele plakken cake in stukken en leg ze in de schaal of verdeel ze over de glazen. Schep 300 gram van de aardbeien om met de rest van de aardbeiensaus en schep ze op de stukken cake.

3

Bereid de Banketbakkersroom met melk en schep de room op de aardbeien. Strijk de bovenkant glad. Klop de slagroom stijf met de Vanillesuiker. Schep de helft lepel voor lepel op de vla en strijk het glad. Spuit van de rest toeven langs de rand van de schaal.

4

Schil de kiwi's en snijd ze in kwart plakjes. Meng ze met de rest van de aardbeien en het amandelschaafsel en schep het op de slagroom. En klaar is de trifle.

Baktips

  • Maak je deze trifle alleen voor volwassen of gebruik je éénpersoonsglaasjes? Druppel dan per persoon 1 eetlepel PX sherrry, een heerlijke zoete sherry, over de stukken cake.