Vegan crème brûlée
3 porties
Gemakkelijk
Met Dr. Oetker Vegatine maak je eenvoudig een vegan crème brûlée. Lekker en 100% vegan!
Ingrediënten
Bereiding
Voor vegan crème brûlée
1 zakje
75 ml
water
35 g
kristalsuiker
250 ml
kookroom 100% plantaardig en vegan
100 g
roomkaas vegan alternatief, bijv. Creamy
2 g
kurkuma of bijv. Dr. Oetker kleurstof geel
0,5 el
Extra nodig
keukenweegschaal
steelpan
garde
3 - 4
dessert coupes of schaaltjes
Crème brûlée brander
Hints
Wist je dat ingrediënten afwegen op een keukenweegschaal altijd nauwkeuriger is dan afmeten in bijvoorbeeld een maatbeker?
Bereiding:
10 min
1
Bereiden
Weeg 75 gram water af in een steelpannetje.
2
Voeg hieraan 1 zakje Dr. Oetker Vegatine aan toe en meng dit door elkaar tot een homogeen papje.
3
Voeg de suiker, de vanillepasta, de kleurstof en de slagroom toe en roer het tot een homogeen mengsel.
4
Breng op een laag vuur aan de kook en laat het 2 – 3 minuten zachtjes door koken.
5
Giet de crème-bruleémengsel in de crème-bruleévormpjes en plaats 2.5 uur in de koelkast.
Opstijftijd
150 min
6
Serveren
Strooi met behulp van een zeefje een dun laagje suiker op en brand met een brander een mooi karamellaagje.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?
Vergelijkbare recepten
Volg ons
Volg Dr. Oetker op social media