Flag

Kerst trifle

12 porties
Gemakkelijk
30
Makkelijke kersttrifle, een klassieker voor na een heerlijk kerstdiner! Geniet van de heerlijke smaken van aardbei, chocola en slagroom.
Hoe je het wendt of keert, een kersttrifle is het ultieme kerstdessert voor wanneer je niet veel tijd hebt. Je kunt het van tevoren bereiden en op de avond zelf deze trifle op tafel zetten – en tadaa! Deze feestelijke trifle bestaat uit vijf verrukkelijke lagen, met luchtige chocoladecake, verlei...
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image
Benodigdheden
Benodigheden
Beslagkom
Mixer met gardes
Steelpannetje

Ingrediënten

Ingrediënten voor de Kerst triffle
1 pakDr. Oetker Kwarktaart Aardbeismaak
500 gmagere kwark
750 mlslagroom
30 gfijne kristalsuiker
300 mlwater
60 gboter
100 gaardbeien
2 blikjesTaart & Vlaaifruit Aardbeien
0.5chocoladecake (halve cake in plakken)
10 gmunt

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Kwarktaart Aardbeismaak

Kruimelbodemmix maken

1

Smelt de boter in een steelpannetje. Roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter. Bewaar de kruimelbodem voor garnering.


Kwarkvulling maken
2

Doe 300 ml water, de kwark en de slagroom (250 ml) in een kom en meng dit met een mixer met gardes op de laagste stand door elkaar. Voeg de taartmix toe en meng het mengsel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel. Klop het daarna op de hoogste stand in 2 1/2 minuut tot een luchtige massa. Laat het mengsel opstijven in de koelkast.


Kerst trifle maken
3

Doe de slagroom (500 ml) en suiker (30 g) in een mixer met gardes en klop eerst op de laagste stand voor circa 1-2 minuten. Zet de mixer nu op de hoogste stand en klop totdat het een lobbige substantie heeft. (yoghurt dikte)

4

Verdeel in een grote glazen trifleschaal de chocolade cake over de bodem, vervolg met het kwarkmengsel, vervolgens een laag aardbeien taartvulling en eindig met de slagroom. Garneer met 1/3e van het achtergehouden kruimelbodem mengsel en de verse aardbeien en munt.