Flag

Vegan chocolademousse

2 - 4 porties
Gemakkelijk
155
Maak eenvoudig je eigen heerlijke, luchtige en romige chocolademousse, helemaal vegan met Dr. Oetker Vegatine
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de chocolademousse
1 zakjeDr. Oetker Vegatine
75 mlwater
150 gchocoladepasta Puur
100 gpure chocolade
35 gsuiker
250 mlplantaardige variatie op slagroom (bijv. Alpro Whipping)
Extra nodig
steelpan
keukenweegschaal
mixer met gardes
2 - 4dessert coupes of bakjes

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Vegatine
1

Bereiding

Weeg het water af in een steelpannetje en voeg 1 zakje Dr. Oetker Vegatine toe en meng het tot een gladde vloeistof.

2

Voeg de pure chocoladepasta toe en verhit onder regelmatig roeren tot het begint te koken. Laat het 2 minuten zachtjes doorkoken en haal het pannetje van het vuur. Meng vervolgens de pure chocolade door het mengsel.

3

Meng de room en de suiker in een beslagkom en klop het geheel 2-3 minuten op de hoogste versnelling luchtig.

4

Schep 2 grote eetlepels opgeklopte room bij het chocolademengsel en roer het door (familie maken)

5

Giet vervolgens het choco/ roommengsel bij de resterende opgeklopte room en “spatel” het voorzichtig door.

6

Giet de vegan chocolademousse in de dessertcoupes of -bakjes en laat de chocolade mousse \ minimaal 2,5 uur staan in de koekkast. Je kunt ook bolletjes scheppen met een ijslepel! 

Opstijftijd: 150 Minuten