Verwen Muffins met stukjes chocolade
35 stuks
Gemiddeld
Maak voor de hele klas deze verwen muffins in vrolijk gekleurde cupcakevormpjes, een feestelijke traktatie. Met chocoladestukjes in het beslag.
Ingrediënten
Bereiding
Nodig
1 pak
125 g
boter of margarine (kamertemperatuur)
2
eieren (kamertemperatuur)
50 ml
water (ca. 2 el)
70 g
melkchocolade (grofgehakt)
Extra nodig
beslagkom
mixer met gardes
bakplaat
2
lepels
Bereiding:
20 min
Bakken:
32 min
1
Zorg dat de eieren op kamertemperatuur zijn en de boter zacht is.
2
Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor. Verdeel de vormpjes alvast over de bakplaat.
Baktijd
16 min
Temperatuur heteluchtoven: 170 °C
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 190 °C
3
Maak het muffinbeslag volgens de aanwijzingen op de verpakking. Nadat je het beslag bereid hebt, schep je met lepel of spatel voorzichtig de grofgehakte melk chocoladestukjes door het beslag.
4
Verdeel hierna het muffinbeslag met twee eetlepels over de muffinvormpjes.
5
Plaats de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en bak de muffins met stukjes chocolade in ca. 17 minuten gaar en goudbruin.
Baktijd
16 min
Positie rooster: Midden
Extra informatie
Een beetje meer informatie
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?
Vergelijkbare recepten
Volg ons
Volg Dr. Oetker op social media