Flag

Paasmuffins Lemon Curd

12 stuks
Gemiddeld
45
Sunny side up muffins! Met heerlijke zelfgemaakte custard en romige citroentopping maak je deze muffins op zijn paasbest!
Paasmuffins Lemon Curd zijn de perfecte manier om het paasfeest te vieren met een heerlijke en unieke lekkernij. Deze muffins hebben een zachte textuur en zijn gevuld met een zoete, frisse vulling van lemon curd. De heldere gele kleur van de lemon curd geeft de paasmuffins een vrolijk en feesteli...
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de paasmuffins
1 pakDr. Oetker Muffins
150 gboter of margarine (op kamertemperatuur)
3eieren
50 mlwater
Voor de lemon curd
2citroenen
200 gkristalsuiker
125 groomboter
2eieren
Voor de romige topping
250 groomkaas
60 gpoedersuiker
0.5citroenen
Decoratie
1 strooibusDr. Oetker Easter Party Sprinkle
Extra nodig
beslagkom
mixer met gardes
muffin bakblik
steelpan met bijpassende kom
spuitzak met grof spuitmondje
rasp

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Muffins
Picture - Dr. Oetker Easter Party Sprinkle
1

Maak een lemon curd

Rasp de schil van 2 citroenen en pers het sap uit.

2

Doe de citroenrasp, de suiker en de roomboter in een kom. Verwarm au bain marie en meng glad. Voeg de citroensap toe wanneer boter helemaal gesmolten is.

3

Voeg de eieren toe en blijf het geheel roeren terwijl het langzaam indikt, dit duurt ongeveer 15-20 minuten. Laat de lemon curd vervolgens iets afkoelen.

4

Paasmuffins bakken

Plaats de bijgeleverde muffinvormpjes in een muffinbakblik (of evt. direct op de bakplaat). Verwarm de oven voor op de aangegeven temperatuur.

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 190 °C

Temperatuur heteluchtoven: 175 °C

5

Doe 150 g boter in een beslagkom en mix met een mixer met gardes zacht en romig. Voeg de muffinmix, 3 eieren en 50 ml water toe en mix het geheel op de laagste stand. Mix het geheel daarna 1 minuut op de middelste stand tot een glad beslag (let op, niet luchtig kloppen).

6

Verdeel het muffinbeslag met twee eetlepels of een ijsbolletjestang over de bodem van de muffinvormpjes.

7

Verdeel een eetlepel van de afgekoelde lemon curd over het beslag en bedek vervolgens met de rest van het muffinbeslag.

8

Plaats de bakplaat of muffinblik in het midden van de voorverwarmde oven en bak de muffins in ca. 18 tot 20 minuten gaar en goudbruin. De muffins zijn gaar als je met je vinger licht op de muffin drukt en deze terugveert.

Baktijd: 18 - 20 Minuten

9

Bereid een romige topping

Bereid ondertussen de frosting door de roomkaas samen met het sap en rasp van een halve citroen en de poedersuiker luchtig te kloppen. Doe de frosting in een spuitzak met grote, grove spuitmond.

10

Paasmuffins versieren

Laat de paasmuffins afkoelen, spuit de romige frosting met de spuitzak als een kransje op de bovenkant en vul het kransje met lemon curd. Besprenkel het kransje met Easter Party mix.