Rasp de schil van 2 citroenen en pers het sap uit.
Doe de citroenrasp, de suiker en de roomboter in een kom. Verwarm au bain marie en meng glad. Voeg de citroensap toe wanneer boter helemaal gesmolten is.
Voeg de eieren toe en blijf het geheel roeren terwijl het langzaam indikt, dit duurt ongeveer 15-20 minuten. Laat de lemon curd vervolgens iets afkoelen.
Plaats de bijgeleverde muffinvormpjes in een muffinbakblik (of evt. direct op de bakplaat). Verwarm de oven voor op de aangegeven temperatuur.
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 190 °C
Temperatuur heteluchtoven: 175 °C
Doe 150 g boter in een beslagkom en mix met een mixer met gardes zacht en romig. Voeg de muffinmix, 3 eieren en 50 ml water toe en mix het geheel op de laagste stand. Mix het geheel daarna 1 minuut op de middelste stand tot een glad beslag (let op, niet luchtig kloppen).
Verdeel het muffinbeslag met twee eetlepels of een ijsbolletjestang over de bodem van de muffinvormpjes.
Verdeel een eetlepel van de afgekoelde lemon curd over het beslag en bedek vervolgens met de rest van het muffinbeslag.
Plaats de bakplaat of muffinblik in het midden van de voorverwarmde oven en bak de muffins in ca. 18 tot 20 minuten gaar en goudbruin. De muffins zijn gaar als je met je vinger licht op de muffin drukt en deze terugveert.
Baktijd: 18 - 20 Minuten
Bereid ondertussen de frosting door de roomkaas samen met het sap en rasp van een halve citroen en de poedersuiker luchtig te kloppen. Doe de frosting in een spuitzak met grote, grove spuitmond.
Laat de paasmuffins afkoelen, spuit de romige frosting met de spuitzak als een kransje op de bovenkant en vul het kransje met lemon curd. Besprenkel het kransje met Easter Party mix.
Vergelijkbare recepten
Muffins
Muffins
Muffins