Flag

Pancakes met banaan en pindakaas

13 - 15 stuks
Gemakkelijk
15
Deze pancakes met banaan, pindakaas en walnoten zijn het ultieme ontbijt! Wil je uitpakken in het weekend of voor een verjaardag? Zet deze dan op tafel!
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de pancakes
1 pakDr. Oetker American Pancakes Origineel
300 mlmelk
2eieren (m)
Voor de topping
2 - 3bananen
4 - 5 elpindakaas
1 zakjeDr. Oetker Walnoten
Extra nodig
beslagkom
mixer met gardes
koekenpan
zonnebloemolie om in te bakken
pollepel of sauslepel
plastic zakje (optioneel)

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker American Pancakes Origineel
1

Maak een panckes beslag

Doe de pannenkoekenmix in een beslagkom en voeg 300 ml melk en 2 eieren toe. Mix het geheel met een mixer met gardes op de laagste stand door elkaar. Klopt het beslag daarna 2 minuten op de hoogste stand tot een stevig, luchtig beslag.

2

Bak de pancakes

Verhit een scheutje olie in de koekenpan bak een grote pancake van ongeveer 15 cm doorsnee. 

Bak de pancake op een matig vuur eerst aan een zijde goudbruin draai deze om en bak de andere kant ook goudbruin; dit duurt ongeveer 1 minuut per zijde.

3

Versier de pancakes

Smeer wat pindakaas op verschillende plekken op de pancake en beleg vervolgens met plakjes banaan. Strooi tot slot nog wat fijngehakte walnoten over je pannenkoek. 

Tip: Voor een drizzle van pindakaas kun je deze verwarmen in de magnetron en daarna in een stevig zakje doen. Knip er een klein puntje van af en maak mooie streepjes over de pancakes.