Koffiecrème
1 taart
Gemakkelijk
Romige crème met koffiesmaak, lekker als taartvulling of om een cupcake mee te versieren.
Ingrediënten
Bereiding
Benodigdheden
Voor de vulling
2 zakjes
oploskoffie voor espresso
60 ml
water (kokend)
100 g
boter
300 g
poedersuiker (gezeefd)
Benodigdheden
Mixer met gardes
Bereiding:
20 min
1
Bereidingswijze
Los het espressopoeder op in het kokende water en laat het helemaal afkoelen. Klop de boter zacht, voeg de poedersuiker en de koude koffie toe en klop het tot een crème. Klop het mengsel met de mixer in de hoogste stand in 2 minuten tot een luchtige crème.
Baktips
Bestrooi deze koffiecrème met een laagje geroosterde amandelen.
Tips
Tip!: Bestrooi deze koffiecrème met een laagje geroosterde amandelen.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?
Vergelijkbare recepten
Volg ons
Volg Dr. Oetker op social media