Flag

Chocolade-courgette muffins

12 stuks
Gemakkelijk
40
Bak eens met courgette! Door de fijngeraspte courgette worden deze chocolade muffins extra smeuig. Een spannende combinatie, die je echt eens moet proberen. Je maakt het met baking soda en bakpoeder voor een unieke smaak.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de chocolade-courgette muffins
150 gpure chocolade
225 gcourgettes
200 gbloem
2eieren
110 gsuiker
175 mlolijfolie
sinaasappelrasp (van een halve sinaasappel)
1 tlDr. Oetker Backin
0,5 tlDr. Oetker Baksoda (Backing soda)
Voor decoratie
cacao
Extra nodig
rasp
1 doosjeDr. Oetker Cupcake Vormpjes

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Backin
Picture - Dr. Oetker Baksoda (Backing soda)
Picture - Dr. Oetker Cupcake Vormpjes
1

Hak de chocolade grof en laat het (au bain marie) smelten op laag vuur. Was de courgette en rasp hem fijn. Plaats de bakvormpjes op een rooster of in muffin bakblik. Verwarm de oven voor.

Baktijd: 30 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C

Temperatuur heteluchtoven: 160 °C

2

Meng met een garde de bloem, geraspte courgette, 2 eieren, 110 g suiker, 175 ml olijfolie , geraspte sinaasappelschil, Backin en Backing Soda tot een samenhangend deeg.

3

Voeg als laatste de gesmolten chocolade toe en roer het even door. Verdeel het beslag gelijkmatig over de vormpjes. Schuif het rooster in de oven. Bak de chocolade-courgette muffins in het midden van de oven in ongeveer 30 minuten gaar.

4

Laat na het bakken de muffins tien minuten afkoelen in de vorm en zet ze daarna op een rooster om verder af te koelen.

5

Bestrooi de chocolade-courgette muffins voor het serveren met een beetje cacao.