Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Vruchtentaart met honing en amandelen

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Vruchtentaart met honing en amandelen

:

Deegroller
Bakpapier
Bakplaat

Voor de taart:

5 plakjes diepvries bladerdeeg (Koopmans)
bloem
150 g Dr. Oetker Amandelspijs
50 g abrikozen op sap (uitgelekt)
50 g Dr. Oetker Amandelschaafsel
2 el honing
25 g boter in kleine stukjes

preparation

Bereiding

1

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor. Ontdooi de bladerdeegplakjes en leg ze op elkaar. Rol ze op een met bloem bestoven aanrechtblad uit tot een ronde lap met een doorsnede van 30 cm. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de deeglap erop.

2

Roer de amandelspijs op de deeglap, maar laat rondom een rand van 3 cm vrij. Leg de stukjes fruit met het snijvlak naar beneden op de spijs. Bestrijk de rand van het deeg rondom met water en vouw naar binnen. Schenk de honing over de taart en verdeel de stukjes boter erover. Bak de taart goudbruin en gaar.

Elektrische oven: 200 °C

Heteluchtoven 180 °C

Baktijd: 15 - 20 Minuten

3

Laat de taart afkoelen en serveer deze met slagroom.

Voedingswaarden Voor het recept Vruchtentaart met honing en amandelen

PER PORTIE/STUK PER 100 G / ML
Energie 17878kJ
4270kcal
327kJ
78kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 601g 11g
Eiwit 81g 1g