Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Verjaardagstaart met leeftijd

Leuke marsepein taart voor een verjaardag, versierd met de leeftijd van de jarige en gevuld met heerlijke botercrème.

1 taart

Wat bakervaring gewenst 80 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Verjaardagstaart met leeftijd

Voor de bodem:

1 pak Dr. Oetker Biscuittaart
5 eieren
50 ml water

Voor de vulling:

1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
100 g roomboter (zachte)
125 ml melk (koude)

Voor decoratie:

6 pakken Dr. Oetker Marsepein (wit, groen, roze)

preparation

Bereiding

1

Taartbodem bereiden

Bereid het beslag volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vet de bakvorm in met Bakspray en verwarm de oven voor. Bak de taart net onder het midden van de oven in ongeveer 35 minuten gaar en goudbruin.

Elektrische oven: 170 °C

Heteluchtoven 170 °C

Baktijd: 30 - 40 minuten

2

Laat de taart vervolgens op een rooster afkoelen en verwijder na 10 minuten de rand van de vorm. Leg de taart ondersteboven op een taartrooster en verwijder voorzichtig de bodem. Laat de taart goed afkoelen. De taart is nu gereed om door te snijden, te vullen en te decoreren.

3

Vullen van de verjaardagstaart

Gebruik voor het doorsnijden van de taart een scherp kartelmes (groot broodmes). Leg een hand zachtjes op de taart zodat deze niet verschuift en snijd de taart voorzichtig horizontaal doormidden.

4

Bereid de luchtige botercrème volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vul en bestrijk de taart met de botercrème.

5

De verjaardagstaart versieren

Snijd het roze en groene marsepein van de zes blokken marsepein af. Kneed het roze marsepein (600 gram) soepel. Vorm er een vierkant blok van. Rol dit blok marsepein onder regelmatig keren, uit tot een vierkante lap van ca. 32 bij 32 cm en een dikte van 3 mm. Leg het marsepein op de taartbodem. Let erop dat er rondom overal evenveel overlap is. Vouw voorzichtig het marsepein rond de taart en druk het aan de onderkant tegen de taart. Snijd met scherp kunststof mesje overtollig marsepein af, maar laat een randje van 3 mm over. Duw het marsepein onder de rand van de taartbodem en druk het aan.

6

Kneed de helft van het groene marsepein soepel en rol het uit. Schrijf op papier cijfers van ca. 23 cm hoogte en knip deze uit. Leg de cijfers op met vershoudfolie afgedekte groene marsepein en maak met het mesje de vorm van de letters in het marsepein.

7

Verwijder het folie en snijd cijfers uit. Leg de cijfers bovenop de verjaardagstaart en duw ze voorzichtig maar stevig aan.

Voedingswaarden Voor het recept Verjaardagstaart met leeftijd

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 42140 kJ
10065 kcal
1528 kJ
365 kcal
Vet 373.21 g 13.52 g
Koolhydraten 1,494.15 g 54.14 g
Eiwit 135.15 g 4.90 g