Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Tiramisu Cupcakes

Lekkere kleine versie van het Italiaanse Tiramisu dessert, compleet met romige mascarpone en koffiesiroop.

12 cupcakes

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Tiramisu Cupcakes

:

Mixer met garden
Cupcake vormpjes
Spuitzak met ronde mond
Cupcake bakvorm

Voor de cupcakes:

4 eieren op kamertemperatuur
200 g suiker
200 g boter (gesmolten)
200 g bloem (gezeefd)
2 tl Dr. Oetker Vanillesuiker

Voor de koffiesiroop:

2 kopjes sterke koffie
2 tl suiker
0,5 kopjes Amaretto of Marsala

Voor de Tiramisu crème:

3 eidooiers
3 el suiker
250 g Mascarpone
3 eiwitten
snufje zout

Voor decoratie:

cacao

preparation

Bereiding

1

Zo maak je de Tiramisu cupcakes

Klop de suiker en de eieren tot pieken. Meng de boter erdoor. Voeg de gezeefde bloem en de vanillesuiker toe en roer goed, maar voorzichtig. Vul de cupcakevormpjes in het bakblik tot ongeveer 3/4 deel en bak de cupcakes gaar in de oven.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: 20 minuten

2

Bereidingswijze koffiesiroop

Meng de suiker, de Amaretto (of Marsala) en de espresso en roer het goed door elkaar. Giet dit mengsel een beetje over de cupcakes heen als ze net uit de oven komen.

3

Bereidingswijze Tiramisu crème

Meng de eidooiers met de suiker en mix totdat je pieken krijgt. Voeg daarna de Mascarpone toe en roer het glad. Als er nog klontjes zijn meng dan weer met de mixer totdat het mengsel helemaal glad is. Klop dan de eiwitten met het snufje zout en voeg dit toe aan het tiramisu mengsel.

4

Doe het tiramisu mengsel in de spuitzak en spuit per cupcake een grote toef in het midden en 7 kleine toefjes er omheen. Bestrooi de tiramisu toeven met cacaopoeder.

Voedingswaarden Voor het recept Tiramisu Cupcakes

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1717kJ
410kcal
1310kJ
313kcal
Vet 26.70g 20.38g
Koolhydraten 34.22g 26.13g
Eiwit 7.56g 5.77g