Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Surprise inside: cupcakes met salted caramel

Het lijkt een eenvoudig cupcake. Schijn bedriegt, wacht maar tot je een hapje neemt. Een heerlijke zachte salted caramel vulling! Suprise inside.

12 cupcakes

Eenvoudig 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Surprise inside: cupcakes met salted caramel

Voor de cupcakes:

1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel
100 g margarine (op kamertemperatuur)
2 eieren op kamertemperatuur
100 ml melk

Voor de vulling:

1 blikje gecondenseerde melk
snufje zout

Voor de topping:

1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
100 g roomboter (zachte)
125 ml melk (koud)
Dr. Oetker Nougatine

Extra nodig:

1 doosje Dr. Oetker Cupcake Vormpjes
mixer met garden
beslagkom
spuitzak met spuit- en stermondje

preparation

Bereiding

Maak een salted caramel saus

Begin een aantal uren of dag van te voren met het maken van de karamelsaus. Plaats het blikje in een diepe pan gevuld met water (verwijder eerst het etiket). Zorg dat het blikje onder water staat en breng het water aan de kook. Zodra het water kookt breng je de temperatuur omlaag zodat je het water voortdurend tegen de kook aan houdt. Laat dit minimaal drie uur staan. Mocht het water onder de rand van het blikje dreigen te zakken, vul het water dan aan en breng weer tegen de kook. Na drie uur is je karamelsaus gereed. Voeg naar smaak een snufje (zee)zout toe. 

1

Bereidingswijze cupcakes

Bereid het beslag volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Cupcakes bakken

Bak de Cupcakes in ongeveer 24 minuten gaar en laat ze daarna een klein beetje afkoelen op een rooster, zodat je ze vast kunt pakken.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: 24 minuten

3

De salted caramel vulling

Giet de salted karamelsaus over in een spuitzak met een stevig spuitmondje. Prik het spuitmondje in het gebakken cakeje en spuit de vulling in de kern. Voor het lekkerste resultaat vul je het cakeje als deze nog handwarm is.

4

Bereid de Mix voor Luchtige Botercrème zoals beschreven staat op de verpakking. Doe de botercrème in een spuitzak en maak een mooie toef op de cupcakes. Strooi tot slot een beetje Nougatine over.

Voedingswaarden Voor het recept Surprise inside: cupcakes met salted caramel

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1386 kJ
331 kcal
1218 kJ
291 kcal
Vet 23.17 g 20.33 g
Koolhydraten 24.67 g 21.64 g
Eiwit 5.81 g 5.10 g