Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Speculaas

Maak nu lekker zelf speculaas met dit eenvoudige recept.

1 stuk

Eenvoudig 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Speculaas

:

Speculaasplank

Voor het speculaas:

150 g Kristalbloem (Koopmans)
mespuntje zout
75 g basterdsuiker (donkerbruine)
1 el speculaaskruiden
1 tl Dr. Oetker Backin
100 g boter (harde)

preparation

Bereiding

1

Zo maak je de speculaas

Meng bloem, zout, basterdsuiker, speculaas kruiden en Backin. Snijd de boter in stukjes en voeg deze toe. Kneed het geheel met de hand tot een samenhangend speculaas deeg. Zet het speculaas deeg minstens 2 uur in de koelkast.

Elektrische oven: 200 °C

Heteluchtoven 180 °C

Baktijd: over 10 Minuten

2

Bestuif een speculaas plank met bloem of maïzena, druk het speculaas deeg in de openingen en maak de bovenkant glad met de achterkant van een mes.

3

Sla de speculaas op de plank en leg de speculaas koekjes op de bakplaat. Bak de speculaas in het midden van de oven.

Voedingswaarden Voor het recept Speculaas

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 6741kJ
1610kcal
1926kJ
460kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g