Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Soesjestaart

Vrolijke soesjestaart die is opgebouwd uit drie delen, namelijk: een biscuitbodem op een koekbodem met daarop gevulde soesjes.

1 taart

Voor ervaren bakkers 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Soesjestaart

Voor de soesjestaart bodem:

50 g basterdsuiker (witte)
100 g boter
150 g Kristalbloem (Koopmans)

Voor de biscuitbodem:

50 g suiker
2 eieren
50 g Kristalbloem (Koopmans)
0,5 tl Dr. Oetker Backin
20 g boter (gesmolten)

Voor de soesjes:

100 ml melk
100 ml water
100 g boter
120 g Kristalbloem (Koopmans)
0,5 tl Dr. Oetker Backin
4 eieren
snufje zout (optioneel)

Voor de vulling en decoratie:

750 ml slagroom
75 g suiker
1 zakje Dr. Oetker Klop-Fix
1 zakje Dr. Oetker Glazuur Wit
1 zakje Dr. Oetker Roze glazuur
Dr. Oetker Suikerhartjes
rode vruchten (bv. frambozen, aardbeien)

preparation

Bereiding

1

Bereidingswijze soesjestaart bodem

Meng suiker en bloem in een kom, snijd de boter met 2 messen tot kruimels en meng het met de hand of mixer met deeghaken tot een samenhangend deeg. Laat het deeg een half uur rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: 10 minuten

2

Rol het deeg op een stuk bakpapier uit tot een dunne ronde lap en steek of snijd een cirkel uit van 27 cm doorsnede. Schuif het bakpapier met de deegcirkel op de bakplaat. Prik met een vork kleine gaatjes in het deeg en bak de deegbodem in ca. 10 minuten goudbruin en gaar.

3

Bereidingswijze biscuitbodem

Vet de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Verwarm de oven voor.

4

Spoel een beslagkom en garden met heet water goed af. Klop de eieren met de suiker in een kom in ca. 10 minuten tot een schuimige massa. (De massa is voldoende luchtig wanneer het in pieken blijft staan.) Meng de bloem en de Backin en zeef deze boven de kom. Spatel voorzichtig de bloem door de eier-suikermassa. Meng als laatste voorzichtig de gesmolten boter erdoor.

5

Doe het beslag in de springvorm. Bak de biscuitbodem in het midden van de oven in ca.20 minuten goudbruin en gaar. Open de oven niet tijdens het bakken. Laat de biscuitbodem in de geopende uitgeschakelde oven afkoelen.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: 20 minuten

6

Verwijder de rand van de vorm, zodra het gebak van de vorm loslaat. Keer de biscuitbodem op een rooster.

7

Bereidingswijze soesjes

Verwarm de oven voor. Bekleed de bakplaat met bakpapier.

8

Doe de melk en het water in een steelpannetje en voeg het zout en de boter toe. Verwarm de melk al roerende, zodat de boter smelt en breng het even aan de kook. Neem de pan van het vuur, voeg in één keer alle bloem toe en roer dit met een garde tot een gladde massa. Zet de pan op een laag vuur en blijf roeren totdat het deeg als een bal van de pan los laat. Neem de pan van het vuur en laat het deeg afkoelen tot handwarm.

9

Klop 3 eieren los. Voeg al roerende geleidelijk de losgeklopte eieren toe aan het deeg. (Het deeg moet bij stukken tegelijk van de lepel vallen en glad en glanzend zijn.) Voeg zo nodig een vierde losgeklopt ei toe. Roer tot slot het bakpoeder erdoor.

10

Leg met 2 koffielepels (of gebruik een spuitzak met een klein spuitmondje) 30 kleine bolletjes van ca. 3 cm doorsnede op de bakplaat. Bak de soesjes iets onder het midden van de oven in 20-25 minuten gaar en goudbruin (ze voelen dan licht aan). Open de oven niet tijdens het bakken.

11

Soesjestaart opbouwen

Klop de slagroom met de suiker en de Klop-fix luchtig.

12

Knip de onderkant van de soesjes in en vul deze met behulp van een spuitzak met slagroom. (Gebruik hiervoor ca. de helft van de slagroom, resterende slagroom is nodig voor het bestrijken van de biscuitbodem en koekbodem).

13

Bereid het Glazuur zoals beschreven op de verpakkingen. Bedek de bovenkant van 10 soesjes met Chocoglazuur en van 10 soesjes met Gebaksglazuur en bestrooi ze direct met Suikerhartjes. Bedek de bovenkant van de overige soesjes met Roze glazuur.

14

Zet het potje jam in een pannetje met bijna kokend water en roer de jam glad. Bestrijk de koekbodem met wat jam en daarna met wat slagroom en leg deze op een platte (taart)schaal. Halveer de biscuitbodem en bestrijk de onderkant met wat jam en daarna met wat slagroom. Leg de bovenkant er weer op. Leg de biscuitbodem precies in het midden op de koekbodem.

15

Zet soesjes om en om qua kleur vast langs de rand op de koekbodem. Verdeel de resterende soesjes met een likje jam op de biscuitbodem. Let op een goede verdeling van de kleuren. Leg de laatste soesjes bovenop de soesjestaart. Strooi nog wat Suikerhartjes over de soesjestaart.

16

Spuit de soesjestaart desgewenst op met slagroomtoeven en versier de soesjestaart met rode vruchten.

Voedingswaarden Voor het recept Soesjestaart

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 30559kJ
7299kcal
1348kJ
322kcal
Vet 480.99g 21.19g
Koolhydraten 656.83g 28.94g
Eiwit 92.57g 4.08g