Flag

Sinterklaas taart

10 taartpunten
Moeilijk
100
Maak het sinterklaas feest helemaal compleet met deze zelfgemaakte sinterklaas taart. Met kruidnootjes en marsepein!
Logo Image
Baktips
Let op! de bereidingswijze van Dr. Oetker Biscuittaart is onlangs gewijzigd. Deze receptuur is op basis van Dr. Oetker Basismix Biscuittaart. Heb jij een roze verpakking met de naam Biscuitmix Basismix voor taart, volg dan de bereidingswijze op het pak.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Bakgerei
0,5 flesjesDr. Oetker Bakspray
1springvorm (20 cm)
1beslagkom
1mixer met gardes
1spatel of plat mes
1kunststof mesje voor fondant
1kunststof roller
1Cakesmoother
Voor de sinterklaastaart
1 pakDr. Oetker Biscuittaart Naturel
5eieren
50 mlwater
Voor de vulling
1 zakjeDr. Oetker Botercrème
100 groomboter (zachte)
125 mlmelk
150 gkruidnoten
Voor decoratie
450 gmarsepein rood
marsepein gekleurd voor de cadeautjes
0,5 doosjesDr. Oetker Decoratiestiften Choco & Karamel
50 gkruidnoten

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Biscuittaart Naturel
Picture - Dr. Oetker Botercrème
Picture - Dr. Oetker Decoratiestiften Choco & Karamel
1

Verwarm de oven voor. Bereid het beslag volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vet de taartvorm in met Bakspray of boter.

Positie rooster: Midden

Baktijd: 30 - 40 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 170 °C

Temperatuur heteluchtoven: 170 °C

2

Doe het beslag in de taartvorm en bak de taart in ca. 30-35 minuten gaar. Laat de taartbodem eerst 10 minuten in de taartvorm afkoelen en stort deze dan op een rooster om verder af te laten koelen.

3

Door de sinterklaas taart te storten op een rooster is de bovenkant van de taart (wat eigenlijk de onderkant is) mooi recht en glad. Heb je nog teveel bolling aan de onderkant, snijd deze dan recht weg met een groot mes of een taartzaag. Verdeel de taartbodem in 2 lagen.

4

Bereid de luchtige botercrème volgens de aanwijzingen op de verpakking. Houd een klein deel van de botercrème apart om later de taart mee af te smeren.

5

Verkruimel de kruidnoten in een keukenmachine of in een theedoek met behulp van een hamer en meng de kruimels door de rest van de botercrème. Vul de taart met deze pepernoten-botercrème.

6

Plaats de lagen weer bovenop elkaar en smeer de gehele taart af met een laagje botercrème zonder kruidnoten. Gebruik hiervoor een breed (palet)mes of een spatel.

7

Rol de rode marsepein uit tot een grote, zo ronde mogelijk plak. Neem twee keer de hoogte van de taart en tel dit bij de doorsnede (20 cm) op. Om er zeker te zijn dat je goed uitkomt, tel je er nog minimaal 4 cm aan ieder kant bij op. Deze uiteindelijke maat moet de doorsnede van de marsepeinen plak hebben.

8

Leg de marsepeinen plak heel voorzichtig over de roller heen en leg deze daarna rustig over de taart. Verdeel met je handen de marsepein heel voorzichtig over de taart door overal aan te drukken. Zorg daarbij dat je niet teveel druk aan de rand geeft, want dan zou de marsepein kunnen gaan scheuren. Gebruik eventueel nog een cake smoother om de marsepein mooi glad te maken.

9

Rol een aantal kleuren marsepein uit tot dunne plakken en snijd daar verschillende maten rechthoeken en/of vierkanten uit voor de cadeautjes.

10

Plak alle cadeautjes langs de onderkant van de taart en maak de linten en strikken met de Chocolade Stiften.

11

Versier de sinterklaastaart met kruidnootjes. Plak ze vast met een beetje botercrème of chocopasta.

Baktips

  • Let op! de bereidingswijze van Dr. Oetker Biscuittaart is onlangs gewijzigd. Deze receptuur is op basis van Dr. Oetker Basismix Biscuittaart. Heb jij een roze verpakking met de naam Biscuitmix Basismix voor taart, volg dan de bereidingswijze op het pak.