Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Sneeuwpop cupcakes

Zin in de winter? Leuke winterse cupcakes in de vorm van een sneeuwpop.

12 cupcakes

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Sneeuwpop cupcakes

Bakgerei:

10 - 12 Cupcake vormpjes goud-/zilverkleurig
cupcake-/muffin bakvorm
ronde uitsteekvorm (grootte cupcake)
kunststof mesje voor fondant
uitsteekvormpje kleine ster

Voor de cupcakes:

1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel
100 g boter of margarine op kamertemperatuur
2 eieren op kamertemperatuur
100 ml melk

Voor decoratie:

1 zakje Dr. Oetker Topping Wit
1 verpakking Dr. Oetker Rolfondant wit
marsepein rood en oranje
Dr. Oetker Decoratiestiften Choco & Karamel

preparation

Bereiding

1

Bereidingswijze

Bak de cupcakes volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat ze na het bakken goed afkoelen op een rooster.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: 22 minuten

2

Rol een stuk fondant uit tot een plak van ongeveer 3 mm dik. Steek er een cirkel uit met de ronde uitsteker. Bestrijk de cupcake met vanilletopping en plak de cirkel fondant op de cupcake.

3

Rol een plak rode marsepein uit tot ongeveer 3 mm dik en steek hier 2 cirkels uit met de ronde uitsteker. Snijd uit één van de cirkels een ronding zodat er een muts ontstaat (zie foto). Snijd uit de tweede cirkel dezelfde vorm van een muts. Je hebt nu twee dezelfde vormen.

4

Voor de rand van de muts snijd je met dezelfde ronde uitsteker van één van deze twee vormen ongeveer 8 mm vanaf de rand een ronding uit. Deze rand plak je op de onderkant van de muts (de tweede vorm). Maak met een kunststof mesje verticale lijntjes op de rand van de muts.

5

Steek uit de fondant een ster om bovenop de muts te plakken. Voor de stippen op de muts neem je kleine bolletjes witte fondant. Deze bolletjes druk je plat op de muts. Maak oranje marsepein door 1/3 rood en 2/3 geel door elkaar te kneden. Rol de oranje marsepein tot een bolletje. Maak van je handen een V-vorm en leg het bolletje ertussen. Door nu de druk onderin te houden krijg je een kegelvorm. Druk de onderkant plat en je wortel is nu goed van vorm. Je kunt met een mesje kleine sneetjes rondom maken voor een realistische wortel. Plak de wortel in het midden van het gezicht.

6

Teken met een chocolade stift twee kleine donkerbruine ogen en voor het witte stipje kun je een klein bolletje witte fondant er in laten vallen. Voor de mond maak je met de donkerbruine chocolade stift kleine stipjes in een halve cirkel onder de wortel.

Voedingswaarden Voor het recept Sneeuwpop cupcakes

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1800kJ
430kcal
2336kJ
558kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g