Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Slippers op het strand cupcakes

Leuke zomerse cupcakes versierd met basterdsuiker als zand en met twee slippertjes bovenop.

12 cupcakes

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Slippers op het strand cupcakes

:

Kunststof mesje
Kleine bloem uitstekers
Spatel of plat mes
Mixer met garden
Cupcake bakvorm
Kunststof roller

Voor de cupcakes:

1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel (of Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Chocolade)
2 eieren op kamertemperatuur
100 g boter of margarine op kamertemperatuur
1 doosje Dr. Oetker Cupcake Vormpjes
100 ml melk

Voor decoratie:

Dr. Oetker Marsepein (wit, groen, roze)
marsepein in de kleur fuchsia
1 zakje Dr. Oetker Topping Wit
basterdsuiker (lichtbruin)
1 flesje Dr. Oetker Zachte Parels Gekleurd

preparation

Bereiding

1

Bereidingswijze

Bak de cupcakes volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat ze na het bakken goed afkoelen op een rooster.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: ongeveer 22 minuten

2

Doe de lichte basterdsuiker in een schaaltje. Bestrijk de gehele bovenkant van de cupcake, met behulp van een plat mes of spatel, met een laagje vanilletopping en duw de cupcake dan in de basterdsuiker. Nu heb je 'zand' op de cupcake voor het strand.

3

Neem een stukje fuchsia marsepein en kneed dit even soepel in je handen tot een bolletje. Rol het bolletje uit tot een plakje. Neem dan een stukje lichtroze marsepein en rol dit ook uit tot een plakje. Maak eventueel het roze marsepein lichter roze door te mengen met wit. Leg het fuchsia en roze plakje op elkaar en snijd er twee maal de vorm van een slipper uit. Nu heb je een slipper met twee kleuren op elkaar. Maak zo nog een tweede slipper.

4

Maak met een scherp kunststof mesje kleine lijntjes schuin in de slippers en maak daar een ruitjespatroon van.

5

Meng een stukje witte marsepein met roze marsepein tot een lichtroze bolletje. Rol hiervan vier kleine bolletjes ter grootte van een speldenknop en druk deze plat op de slippers (zie foto).

6

Neem vervolgens twee gelijke bolletjes lichtroze van ongeveer een cm doorsnede en rol deze helemaal uit tot een dunne 'slang'. Deze slang knik je in het midden en dat gedeelte plak je voorop de slipper, de uiteinden plak je halverwege de slipper aan iedere zijkant vast. Doe dit ook zo voor de tweede slipper.

7

Steek met een kleine bloemetjes uitsteker uit een uitgerold plakje groene marsepein twee bloemetjes en plak deze bovenop de slippers. Gebruik gekleurde parels voor de hartjes van de bloemetjes. Zet de slippers bovenop 'het zand'.

Voedingswaarden Voor het recept Slippers op het strand cupcakes

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1013 kJ
242 kcal
1470 kJ
351 kcal
Vet 12.97 g 18.80 g
Koolhydraten 27.96 g 40.52 g
Eiwit 3.14 g 4.54 g