Sinaasappel Chocoladetaart met Cointreau

Maak van de Lemon Meringue taart deze heerlijke Sinaasappel Chocoladetaart.

12 taartpunten

Wat bakervaring gewenst 45 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Sinaasappel Chocoladetaart met Cointreau

Voor de chocoladetaart:

1 pak Dr. Oetker Verwen Lemon Meringue taart
100 g boter
15 ml water (ongeveer 1,5 eetlepel)
1 el cacao
sinaasappelsap van een halve sinaasappel
3 eieren
100 ml water
50 ml Cointreau®
100 g mandarijnen op sap

Extra nodig:

mixer met gardes
beslagkom
kommetje/bakje
citruspers
springvorm Ø 24 cm

preparation

Bereiding

1

Plaats het rooster onderin de oven en verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 170 °C

2

Vet de springvorm goed in met boter of gebruik bakspray (bijv. Dr. Oetker).

3

Mix de boter met een mixer zacht.

4

Voeg de bodemmix, 15 g (1,5 el) water ten het cacaopoeder toe en mix met een mixer met garden op de middelste stand tot er een deeg ontstaat.

5

Maak hiervan met de hand een samenhangend chocoladedeeg en druk het uit over de bodem van de springvorm. Maak een opstaand randje van ca. 2 cm.

6

Curd vulling maken

Pers de halve sinaasappel uit en houd het sap (ca. 80 ml) apart. Bewaar de schil voor later. Laat de mandarijnen uitlekken.

7

Scheid 3 eieren en doe de eiwitten in een vetvrij schaaltje en de dooiers in een beslagkom.

8

Voeg aan de dooiers 100 ml water, de Cointreau en de vullingmix toe. Mix het geheel met een mixer met garden in 1 minuut op de middelste stand.

9

Schenk het sinaasappelsap bij de vulling en mix dit op de middelste stand tot een gladde curd. Spatel de uitgelekte mandarijnen voorzichtig door de curd.

10

Verdeel deze sinaasappelcurd met cointreau en mandarijnen over de taartbodem in de springvorm. Zet de springvorm onderin de oven en bak de sinaasappel chocoladetaart ongeveer 30 minuten.

Inclusief Onder

Baktijd: 30 Minuten

11

Haal de sinaasappel-chocolade taart uit de oven en laat deze minimaal 15 minuten met springvorm afkoelen op een rooster. Zet de temperatuur van de oven terug (elektrische oven 130⁰C en heteluchtoven 120⁰C).

Elektrische oven: 130 °C

Heteluchtoven 120 °C

12

Meringue bereiden

Doe de achtergehouden eiwitten met ongeveer de helft van de meringuemix in een vetvrije beslagkom. Let op: begin hier pas mee tijdens het afkoelen van de taart om inzakken van de meringue te voorkomen.

13

Klop het eiwitschuim stijf in 4 á 5 minuten met een mixer met schone garden op de hoogste stand. Voeg de overige meringuemix toe en mix nog 30 seconden op de middelste stand.

14

Verdeel het schuim over de afgekoelde sinaasappel chocoladetaart. Maak eventueel pieken in het schuim door het met een vork het schuim omhoog te trekken.

15

Bak de sinaasappel chocoladetaart onderin de oven in ca. 30 tot 40 minuten gaar (elektrische oven 130⁰C en heteluchtoven 120⁰C) tot de meringue iets is gebruind.

16

Laat de Sinaasappel Chocoladetaart met Cointreau in de springvorm minimaal 1 uur afkoelen op een rooster. Hierna kun je eventueel de rand van de springvorm verwijderen.

17

Haal nu wat rasp van de schoongeboende schil en strooi dit over de meringue.

Voedingswaarden Voor het recept Sinaasappel Chocoladetaart met Cointreau

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 925 kJ
221 kcal
1076 kJ
257 kcal
Vet 12.54 g 14.58 g
Koolhydraten 21.56 g 25.07 g
Eiwit 3.49 g 4.05 g
Cookies- en analytische instellingen

We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

no

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

no