Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Sinaasappel Chocoladetaart met Cointreau

Maak van de Lemon Meringue taart deze heerlijke Sinaasappel Chocoladetaart.

12 taartpunten

Wat bakervaring gewenst 45 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Sinaasappel Chocoladetaart met Cointreau

Voor de chocoladetaart:

1 pak Dr. Oetker Verwen Lemon Meringue taart
100 g boter
15 ml water (ongeveer 1,5 eetlepel)
1 el cacao
sinaasappelsap van een halve sinaasappel
3 eieren
100 ml water
50 ml Cointreau®
100 g mandarijnen op sap

Extra nodig:

mixer met garden
beslagkom
kommetje/bakje
citruspers
springvorm Ø 24 cm

preparation

Bereiding

1

Plaats het rooster onderin de oven en verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 170 °C

2

Vet de springvorm goed in met boter of gebruik bakspray (bijv. Dr. Oetker).

3

Mix de boter met een mixer zacht.

4

Voeg de bodemmix, 15 g (1,5 el) water ten het cacaopoeder toe en mix met een mixer met garden op de middelste stand tot er een deeg ontstaat.

5

Maak hiervan met de hand een samenhangend chocoladedeeg en druk het uit over de bodem van de springvorm. Maak een opstaand randje van ca. 2 cm.

6

Curd vulling maken

Pers de halve sinaasappel uit en houd het sap (ca. 80 ml) apart. Bewaar de schil voor later. Laat de mandarijnen uitlekken.

7

Scheid 3 eieren en doe de eiwitten in een vetvrij schaaltje en de dooiers in een beslagkom.

8

Voeg aan de dooiers 100 ml water, de Cointreau en de vullingmix toe. Mix het geheel met een mixer met garden in 1 minuut op de middelste stand.

9

Schenk het sinaasappelsap bij de vulling en mix dit op de middelste stand tot een gladde curd. Spatel de uitgelekte mandarijnen voorzichtig door de curd.

10

Verdeel deze sinaasappelcurd met cointreau en mandarijnen over de taartbodem in de springvorm. Zet de springvorm onderin de oven en bak de sinaasappel chocoladetaart ongeveer 30 minuten.

Inclusief Onder

Baktijd: 30 minuten

11

Haal de sinaasappel-chocolade taart uit de oven en laat deze minimaal 15 minuten met springvorm afkoelen op een rooster. Zet de temperatuur van de oven terug (elektrische oven 130⁰C en heteluchtoven 120⁰C).

Elektrische oven: 130 °C

Heteluchtoven 120 °C

12

Meringue bereiden

Doe de achtergehouden eiwitten met ongeveer de helft van de meringuemix in een vetvrije beslagkom. Let op: begin hier pas mee tijdens het afkoelen van de taart om inzakken van de meringue te voorkomen.

13

Klop het eiwitschuim stijf in 4 á 5 minuten met een mixer met schone garden op de hoogste stand. Voeg de overige meringuemix toe en mix nog 30 seconden op de middelste stand.

14

Verdeel het schuim over de afgekoelde sinaasappel chocoladetaart. Maak eventueel pieken in het schuim door het met een vork het schuim omhoog te trekken.

15

Bak de sinaasappel chocoladetaart onderin de oven in ca. 30 tot 40 minuten gaar (elektrische oven 130⁰C en heteluchtoven 120⁰C) tot de meringue iets is gebruind.

16

Laat de Sinaasappel Chocoladetaart met Cointreau in de springvorm minimaal 1 uur afkoelen op een rooster. Hierna kun je eventueel de rand van de springvorm verwijderen.

17

Haal nu wat rasp van de schoongeboende schil en strooi dit over de meringue.

Voedingswaarden Voor het recept Sinaasappel Chocoladetaart met Cointreau

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 925kJ
221kcal
1076kJ
257kcal
Vet 12.54g 14.58g
Koolhydraten 21.56g 25.07g
Eiwit 3.49g 4.05g