Sinaasappel Chocoladetaart met Cointreau

Maak van de Lemon Meringue taart deze heerlijke Sinaasappel Chocoladetaart.

12 taartpunten

Wat bakervaring gewenst 45 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Sinaasappel Chocoladetaart met Cointreau

Voor de chocoladetaart:

200 g bloem
1 el cacao
sinaasappelsap van een halve sinaasappel
1 ei
50 ml Cointreau®
100 g mandarijnen op sap
2 tl Dr. Oetker Backin
30 g suiker (fijne)
120 g boter (koud en in stukjes gesneden)
1 zakje Dr. Oetker Mix voor Banketbakkersroom

Voor de schuimlaag:

2 eiwitten
140 g suiker
1 el maizena

Extra nodig:

mixer met gardes
beslagkom
kommetje/bakje
citruspers
springvorm Ø 24 cm
steunvulling (bakknikkers of peulvruchten)

preparation

Bereiding

1

Bereidingswijze taartbodem

Meng bloem, Backin, cacao en 30 g suiker in een kom, voeg de boter toe en snijd de boter met twee messen klein, zodat er kruimels ontstaan. Klop het ei los en voeg het toe. Kneed er snel een kruimelig samenhangend deeg van. Of gebruik een keukenmachine met messen hiervoor.

2

Verpak het deeg in vershoudfolie en leg het 30 minuten in de koelkast om op te stijven.

3

Verwarm de oven voor om de bodem te bakken. Vet de taartvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Rol het deeg uit tot een dunne ronde lap van ca. 2 mm dikte en ca. 30 cm in doorsnede. Bekleed hiermee de taartvorm.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: 25 Minuten

4

Snijd het deeg langs de rand van de vorm recht af. Leg een stuk bakpapier in de vorm en strooi hierop de steunvulling (bakknikkers of gedroogde peulvruchten). Bak de taartbodem 25 minuten, verwijder na 10 minuten het bakpapier met de steunvulling. Laat de taartbodem helemaal afkoelen.

5

Verwarm de oven voor om de bodem met vulling te bakken.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: 10 Minuten

6

Curd vulling maken

Pers de halve sinaasappel uit (ca. 80 ml) en bewaar de schil voor later. Laat de mandarijnen uitlekken. Vul het sap aan met met de Cointreau en water tot 400 ml, en bereid hiermee de banketbakkersroom volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spatel de uitgelekte mandarijnen voorzichtig door de curd. 

7

Meringue bereiden

Zorg dat de kom vetvrij is, dit kun je doen door de kom schoon te maken met citroensap. Klop met de mixer op de hoogste stand in 4 minuten de eiwitten en de helft van de suiker door elkaar. Meng daarna de andere helft van de suiker met de maïzena en voeg deze ook toe. Klop het nog ongeveer een halve minuut. Als je mooie pieken kunt maken en de kom op de kop kunt houden is de meringue stijf genoeg.

8

Verdeel de afgekoelde lemoncurd over de afgekoelde taartbodem.

9

Verdeel de meringue erover en gebruik een vork om piekjes aan te brengen. Zet 5-10 minuten in de oven, zodat de meringue een beetje bruin kleurt. Dit kun je ook doen met een crème brulee brander.

10

Laat de Lemon meringue pie afkoelen en in de koelkast door en door koud worden.

Inclusief Onder

Baktijd: 30 Minuten

Voedingswaarden Voor het recept Sinaasappel Chocoladetaart met Cointreau

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1139 kJ
272 kcal
1424 kJ
340 kcal
Vet 9.81 g 12.26 g
Koolhydraten 39.35 g 49.18 g
Eiwit 4.34 g 5.43 g
Cookies- en analytische instellingen

We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

no

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

no