Sachertorte met walnootcreme

Maak nu zelf deze beroemde Sachertorte uit Wenen, heerlijk gevuld met een walnootcrème.

12 taartpunten

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Sachertorte met walnootcreme

:

Amandelmolen of rasp
Steelpannetje

Voor de sachertorte:

1 pak Dr. Oetker Sachertorte
180 g boter of margarine
3 eieren
75 ml water
3 zakjes Dr. Oetker Walnoten
50 g rozijnen
100 g suiker
1 tl kaneelpoeder
125 ml slagroom
1 tl notenolie
2 el suiker

preparation

Bereiding

1

Zo maak je de sachertorte

Bereid en bak de Sachertorte volgens de algemene bereidingswijze op de verpakking. Laat de sachertorte na het bakken goed afkoelen.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: ongeveer 35 Minuten

2

Houd 8-12 mooie walnoten achter (afhankelijk van het gewenste aantal taartpunten). Maal of rasp de rest van de walnoten (ca. 100 g) en de rozijnen fijn voor de vulling. Voeg de suiker en het kaneel toe. Verhit de slagroom al roerende op laag vuur, voeg het notenmengsel toe en roer het glad. Verwarm het mengsel al roerende nog 1 minuut. Laat de crème afkoelen tot deze lauw is.

3

Strooi de achtergehouden walnoten in de steelpan en schep de notenolie erdoor. Zet de pan op middelhoog vuur. Rooster de walnoten onder regelmatig omschudden, zodat ze krokant worden en wat donkerder kleuren. Schep de noten om met 1 el fijne suiker en laat de suiker smelten. Schep de rest van de fijne suiker erdoor. Leg de noten op aluminiumfolie. Zorg ervoor dat ze elkaar niet raken anders plakken ze aan elkaar tijdens het afkoelen.

4

Volg 'Afwerking' op de verpakking, maar vervang de jam door de walnootcrème. Leg de 2 sachertorte lagen op elkaar. Decoreer de sachertorte volgens recept met het glazuur. Garneer de bovenkant van de sachertorte met de gesuikerde walnoten.

Voedingswaarden Voor het recept Sachertorte met walnootcreme

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1901 kJ
454 kcal
1683 kJ
402 kcal
Vet 32.00 g 28.32 g
Koolhydraten 36.22 g 32.05 g
Eiwit 5.48 g 4.85 g
Cookies- en analytische instellingen

We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

no

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

no