Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Sachertorte met walnootcreme

Maak nu zelf deze beroemde Sachertorte uit Wenen, heerlijk gevuld met een walnootcrème.

12 taartpunten

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Sachertorte met walnootcreme

:

Amandelmolen of rasp
Steelpannetje

Voor de sachertorte:

1 pak Dr. Oetker Sachertorte
180 g boter of margarine
3 eieren
75 ml water
3 zakjes Dr. Oetker Walnoten
50 g rozijnen
100 g suiker
1 tl kaneelpoeder
125 ml slagroom
1 tl notenolie
2 el suiker

preparation

Bereiding

1

Zo maak je de sachertorte

Bereid en bak de Sachertorte volgens de algemene bereidingswijze op de verpakking. Laat de sachertorte na het bakken goed afkoelen.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: ongeveer 35 minuten

2

Houd 8-12 mooie walnoten achter (afhankelijk van het gewenste aantal taartpunten). Maal of rasp de rest van de walnoten (ca. 100 g) en de rozijnen fijn voor de vulling. Voeg de suiker en het kaneel toe. Verhit de slagroom al roerende op laag vuur, voeg het notenmengsel toe en roer het glad. Verwarm het mengsel al roerende nog 1 minuut. Laat de crème afkoelen tot deze lauw is.

3

Strooi de achtergehouden walnoten in de steelpan en schep de notenolie erdoor. Zet de pan op middelhoog vuur. Rooster de walnoten onder regelmatig omschudden, zodat ze krokant worden en wat donkerder kleuren. Schep de noten om met 1 el fijne suiker en laat de suiker smelten. Schep de rest van de fijne suiker erdoor. Leg de noten op aluminiumfolie. Zorg ervoor dat ze elkaar niet raken anders plakken ze aan elkaar tijdens het afkoelen.

4

Volg 'Afwerking' op de verpakking, maar vervang de jam door de walnootcrème. Leg de 2 sachertorte lagen op elkaar. Decoreer de sachertorte volgens recept met het glazuur. Garneer de bovenkant van de sachertorte met de gesuikerde walnoten.

Voedingswaarden Voor het recept Sachertorte met walnootcreme

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1901kJ
454kcal
1683kJ
402kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g