Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.
Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Sachertorte met walnootcreme

Maak nu zelf deze beroemde Sachertorte uit Wenen, heerlijk gevuld met een walnootcrème.

12 taartpunten

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Sachertorte met walnootcreme

:

Amandelmolen of rasp
Steelpannetje

Voor de sachertorte:

1 pak Dr. Oetker Sachertorte
180 g boter of margarine
3 eieren
75 ml water
3 zakjes Dr. Oetker Walnoten
50 g rozijnen
100 g suiker
1 tl kaneelpoeder
125 ml slagroom
1 tl notenolie
2 el suiker

preparation

Bereiding

1

Zo maak je de sachertorte

Bereid en bak de Sachertorte volgens de algemene bereidingswijze op de verpakking. Laat de sachertorte na het bakken goed afkoelen.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: ongeveer 35 minuten

2

Houd 8-12 mooie walnoten achter (afhankelijk van het gewenste aantal taartpunten). Maal of rasp de rest van de walnoten (ca. 100 g) en de rozijnen fijn voor de vulling. Voeg de suiker en het kaneel toe. Verhit de slagroom al roerende op laag vuur, voeg het notenmengsel toe en roer het glad. Verwarm het mengsel al roerende nog 1 minuut. Laat de crème afkoelen tot deze lauw is.

3

Strooi de achtergehouden walnoten in de steelpan en schep de notenolie erdoor. Zet de pan op middelhoog vuur. Rooster de walnoten onder regelmatig omschudden, zodat ze krokant worden en wat donkerder kleuren. Schep de noten om met 1 el fijne suiker en laat de suiker smelten. Schep de rest van de fijne suiker erdoor. Leg de noten op aluminiumfolie. Zorg ervoor dat ze elkaar niet raken anders plakken ze aan elkaar tijdens het afkoelen.

4

Volg 'Afwerking' op de verpakking, maar vervang de jam door de walnootcrème. Leg de 2 sachertorte lagen op elkaar. Decoreer de sachertorte volgens recept met het glazuur. Garneer de bovenkant van de sachertorte met de gesuikerde walnoten.

Voedingswaarden Voor het recept Sachertorte met walnootcreme

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1901 kJ
454 kcal
1683 kJ
402 kcal
Vet 32.00 g 28.32 g
Koolhydraten 36.22 g 32.05 g
Eiwit 5.48 g 4.85 g