Flag

Rozijnen Scones

ongeveer 12 stuks
Gemakkelijk
20
Lekker voor bij de koffie of thee deze Engelse Scones gevuld met rozijnen.
Logo Image
Baktips
Gebruik een etagère en leg op elke laag een andere smaak scones (zie recepten Vanilleroom scones en Chocolade scones).
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Bakgerei
bloem
bakplaat
glas (5 cm doorsnede)
Voor de scones
225 gZelfrijzend bakmeel (bijv. Koopmans)
mespuntjezout
2 zakjesDr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
1 elgemalen kaneel
2 elsuiker (fijne)
85 gboter
1ei
2 - 3 elkarnemelk
75 grozijnen
1 zakjeDr. Oetker Glazuur Wit
1 bakjekaneelsuiker (grove)

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
Picture - Dr. Oetker Glazuur Wit
1

Voorbereiding

Verwarm de oven voor. Bekleed de bakplaat met bakpapier.

Baktijd: 10 - 15 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 220 °C

Temperatuur heteluchtoven: 200 °C

2

Zo maak je de scones

Meng zelfrijzend bakmeel, zout, Vanillesuiker, suiker, kaneel en boter in een kom en kneed het met de mixer met deeghaken tot een kruimelig deeg. Voeg bijna al het losgeklopte ei toe en kneed het snel tot een soepel, stevig scones deeg. Voeg als het te droog is al knedend wat karnemelk toe.

3

Kneed de rozijnen door het deeg. Rol het deeg uit tot een lap met een dikte van 1 cm. Dip het glas in een laagje bloem en steek hiermee zoveel mogelijk rondjes uit het deeg. Leg ze op de bakplaat. Kneed restjes deeg weer samen en herhaal het uitrollen en uitsteken.

4

Kwast de scones dun in met de rest van het ei. Bak de rozijnen scones middenin de oven goudbruin en gaar (ze mogen wat indeuken bij het indrukken). Schuif de scones met bakpapier op een rooster en laat ze afkoelen.

Baktijd: 10 - 15 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 220 °C

Temperatuur heteluchtoven: 200 °C

5

Verwarm het Gebaksglazuur volgens de aanwijzingen op het zakje en bestrijk de scones met een dikke laag glazuur. Bestrooi de scones met grove kaneelsuiker.

Baktips

  • Gebruik een etagère en leg op elke laag een andere smaak scones (zie recepten Vanilleroom scones en Chocolade scones).