Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Rozentaart

Een bos rozen of toch een prachtige zelfgemaakte taart met rozen?

1 taart

Voor ervaren bakkers 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Rozentaart

Voor de rozentaart:

1 pak Dr. Oetker Biscuittaart
5 eieren
50 ml water

Voor de rozen:

2 zakjes Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
200 g roomboter (zachte) 2x100 gram
250 ml melk (2x125 ml)
1 pak Dr. Oetker Kleurstoffen

preparation

Bereiding

1

Verwarm de oven voor. Maak het biscuitbeslag zoals aangeven op de verpakking. Bak de biscuittaart in ongeveer 35 minuten gaar en laat deze afkoelen.

Elektrische oven: 160 °C

Heteluchtoven 150 °C

Baktijd: 35 Minuten

2

Bereid 2 zakjes mix voor botercrème en verdeel deze over 3 schaaltjes. Kleur nu met kleurstof de boter crème in 3 verschillende tinten roze of een andere kleur naar keuze.

3

Doe nu de meest donkere tint een spuitzak met spuitmondje 2D. Begin aan de onderkant van de taart met het spuiten van de roosjes. Draai je roosjes van binnen naar buiten en ga zo de hele taart rond.

4

Vul nu de spuitzak met de middelste tint en herhaal het proces boven je eerste ring met roosjes.

5

Na deze ring is nu de lichtste tint aan de beurt. Vul de spuitzak met de lichtste tint. Spuit hiermee roosjes op de bovenkant en indien nodig stukjes op de zijkant van de rozentaart.

6

Als de rozentaart is bedekt, laat 'm minimaal 30 minuten in de koelkast uitharden.

Voedingswaarden Voor het recept Rozentaart

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 16814kJ
4016kcal
1260kJ
301kcal
Vet 242.15g 18.14g
Koolhydraten 368.91g 27.63g
Eiwit 63.02g 4.72g