Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Rozentaart

Een bos rozen of toch een prachtige zelfgemaakte taart met rozen?

1 taart

Voor ervaren bakkers 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Rozentaart

Voor de rozentaart:

1 pak Dr. Oetker Biscuittaart
5 eieren
50 ml water

Voor de rozen:

2 zakjes Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
200 g roomboter (zachte) 2x100 gram
250 ml melk (2x125 ml)
1 pak Dr. Oetker Kleurstoffen

preparation

Bereiding

1

Verwarm de oven voor. Maak het biscuitbeslag zoals aangeven op de verpakking. Bak de biscuittaart in ongeveer 35 minuten gaar en laat deze afkoelen.

Elektrische oven: 160 °C

Heteluchtoven 150 °C

Baktijd: 35 minuten

2

Bereid 2 zakjes mix voor botercrème en verdeel deze over 3 schaaltjes. Kleur nu met kleurstof de boter crème in 3 verschillende tinten roze of een andere kleur naar keuze.

3

Doe nu de meest donkere tint een spuitzak met spuitmondje 2D. Begin aan de onderkant van de taart met het spuiten van de roosjes. Draai je roosjes van binnen naar buiten en ga zo de hele taart rond.

4

Vul nu de spuitzak met de middelste tint en herhaal het proces boven je eerste ring met roosjes.

5

Na deze ring is nu de lichtste tint aan de beurt. Vul de spuitzak met de lichtste tint. Spuit hiermee roosjes op de bovenkant en indien nodig stukjes op de zijkant van de rozentaart.

6

Als de rozentaart is bedekt, laat 'm minimaal 30 minuten in de koelkast uitharden.

Voedingswaarden Voor het recept Rozentaart

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 16814 kJ
4016 kcal
1260 kJ
301 kcal
Vet 242.15 g 18.14 g
Koolhydraten 368.91 g 27.63 g
Eiwit 63.02 g 4.72 g