Flag

Rozentaart

1 taart
Moeilijk
40
Een bos rozen of toch een prachtige zelfgemaakte rozentaart?
Deze rozentaart is niet alleen lekker, maar ziet er ook nog eens prachtig uit. Maak deze rozentaart eenvoudig met biscuittaart en botercrème. Met de botercrème maak je prachtige rozen die de taart helemaal afmaken.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de rozentaart
1 pakDr. Oetker Biscuittaart Naturel
5eieren
50 mlwater
Voor de rozen
2 zakjesDr. Oetker Botercrème
200 groomboter (zachte) 2x100 gram
250 mlmelk (2x125 ml)
1 pakDr. Oetker Kleurstoffen

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Biscuittaart Naturel
Picture - Dr. Oetker Botercrème
Picture - Dr. Oetker Kleurstoffen
1

Verwarm de oven voor. Maak het biscuitbeslag zoals aangeven op de verpakking. Bak de biscuittaart in ongeveer 35 minuten gaar en laat deze afkoelen.

Baktijd: 35 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 160 °C

Temperatuur heteluchtoven: 150 °C

2

Bereid 2 zakjes mix voor botercrème en verdeel deze over 3 schaaltjes. Kleur nu met kleurstof de boter crème in 3 verschillende tinten roze of een andere kleur naar keuze.

3

Doe nu de meest donkere tint een spuitzak met spuitmondje 2D. Begin aan de onderkant van de taart met het spuiten van de roosjes. Draai je roosjes van binnen naar buiten en ga zo de hele taart rond.

4

Vul nu de spuitzak met de middelste tint en herhaal het proces boven je eerste ring met roosjes.

5

Na deze ring is nu de lichtste tint aan de beurt. Vul de spuitzak met de lichtste tint. Spuit hiermee roosjes op de bovenkant en indien nodig stukjes op de zijkant van de rozentaart.

6

Als de rozentaart is bedekt, laat 'm minimaal 30 minuten in de koelkast uitharden.