Flag

Paastaart als pronkstuk van de Paasbrunch

ongeveer 10 - 12 taartpunten
Moeilijk
60
Deze paastaart van Wolken cake is heel feestelijk voor bij de paasbrunch. Bestrijk de taart met passievruchtroom en versier met paassnoep.
Een paastaart kan natuurlijk niet ontbreken op de paastafel! Maak deze heerlijke paastaart van Wolken cake met passievruchtroom en maak de paastaart helemaal af met een chocolade paashaas. Dit paastaart recept is ideaal om te maken als paasactiviteit met de kinderen.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Bakgerei
mixer met gardes
bakplaat
springvorm (24 cm)
zeef
decoratielint
voor de Wolken Paastaart
1 pakDr. Oetker Wolken Citroen
200 mlslagroom
3eieren (m, kamertemperatuur)
voor de room
1 zakjeDr. Oetker Mix voor Banketbakkersroom
400 mlwater
2passievruchten vruchtvlees
voor decoratie
2 pakkenlange vingers
250 gchocolade paaseitjes
ongeveer 100 - 150 gmelkchocolade paashaas (1 stuk)

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Wolken Citroen
Picture - Dr. Oetker Mix voor Banketbakkersroom

Beslag maken en paastaart bakken

Picture - Stap 1 Wolken Paastaart.jpg
Picture - Stap 2 Wolken Paastaart.jpg
Picture - Stap 3 Wolken Paastaart.jpg

Verwarm de oven voor en bereid het beslag voor de paastaart volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel het beslag over springvorm. Strooi ¼ deel van de poedersuiker met een zeefje over de cake . Bak de cake in ca. 50-55 minuten gaar. Haal de cake uit de springvorm en laat afkoelen op een rooster.

Positie rooster: Midden

Baktijd: 50 - 55 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 160 °C

Temperatuur heteluchtoven: 140 °C

1

Banketbakkersroom bereiden

Doe 500 ml koude melk en de mix voor Banketbakkersroom in een kom en meng het geheel met een garde of mixer op de middelste stand. Klop het geheel één minuut op de hoogste stand tot een glad mengsel. Laat de banketbakkersroom ca. 5 minuten opstijven in de koelkast.


Paastaart afsmeren
Picture - Stap 4 Wolken Paastaart.jpg

Meng het vruchtvlees van de 2 passievruchten door de banketbakkersroom. Verdeel de banketbakkersroom over de boven- en zijkant van de cake.


Taartrand met lange vingers
Picture - Stap 5 Wolken Paastaart.jpg

Plak aan de zijkant van de paastaart de lange vingers naast elkaar en bind ze vast met het lint.


Decoreer de paastaart met chocolade paashaas en -eitjes
Picture - Stap 6 Wolken Paastaart.jpg

Zet de melkchocoladepaashaas in het midden van de paastaart en strooi de chocoladepaaseitjes eromheen.