Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Roompudding met chocoladesaus

Gek op chocolade? Maak dan deze heerlijke roompudding overgoten met romige chocoladesaus.

3 - 4 stuks

Eenvoudig 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Roompudding met chocoladesaus

Voor de pudding:

1 pak Dr. Oetker Kookpudding Room
0,5 ml melk

Voor de saus:

50 g pure chocolade
125 ml slagroom (ongeklopt)

preparation

Bereiding

1

Bereidingswijze pudding

Maak de inhoud van het pakje met een gedeelte van een ½ liter koude melk aan. Breng de resterende melk al roerende met een garde aan de kook.

2

Neem de pan van het vuur en voeg het aangemaakte puddingpoeder onder goed roeren aan de melk toe.

3

Breng het geheel aan de kook en laat de pudding al roerende 2 minuten op een laag vuur zachtjes doorkoken.

4

Laat deze geheel koud en stijf worden. Stort de pudding op een bord.

5

Bereidingswijze saus

Breek 50 g pure chocolade in stukjes. Laat de chocolade in een steelpan met 125 ml ongeklopte slagroom smelten. Schenk de warme chocoladesaus over de gestorte pudding.

Voedingswaarden Voor het recept Roompudding met chocoladesaus

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1365kJ
326kcal
1624kJ
388kcal
Vet 21g 24g
Koolhydraten 33g 40g
Eiwit 2g 2g