Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Ricottataart met rozijnen

Romige, luchtige ricottataart gevuld met rozijnen

8 - 12 taartpunten

Eenvoudig 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Ricottataart met rozijnen

Bakgerei:

1 flesje Dr. Oetker Bakspray
springvorm 24 cm
bakpapier
mixer met garden

Voor de taart:

75 g rozijnen
75 ml sinaasappelsap (of Marsala wijn)
4 eieren
75 g boter
50 g basterdsuiker (lichtbruine/gele)
75 g Dr. Oetker Citroenrasp
400 g ricotta
250 g bloem
1 zakje Dr. Oetker Backin

preparation

Bereiding

1

Zo maak je de ricottataart

Wel de rozijnen een nacht in het appelsap of Marsala.

2

Knijp de gewelde rozijnen uit. Zorg dat de eieren op kamertemperatuur zijn en de boter zacht. Vet de vorm in met Bakspray. Schuif het ovenrooster onderin de oven en verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: 40 - 45 minuten

3

Meng de eieren met de suiker en het Citroenrasp in een kom en klop het met de mixer in de middelste stand in 3 minuten lichtgeel en dik. Roer de Ricotta erbij. Zeef de bloem en het bakpoeder boven de kom en spatel het door het beslag. Spatel de rozijnen erdoor. Verdeel het mengsel gelijkmatig in de springvorm en bak de ricottataart in 40 minuten goudbruin en gaar. Neem de ricottataart uit de oven en laat deze afkoelen.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: 40 minuten

4

Serveer de ricottataart met de druiven.