Regenboogkwarktaart

Je maakt in een handomdraai een lekker frisse kwarktaart met prachtige regenboog kleuren!

10 - 12 taarten

Eenvoudig 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Regenboogkwarktaart

Benodigdheden:

Springvorm Ø24 cm
Mixer met gardes

Voor de regenboogkwarktaart:

1 pak Dr. Oetker Pakket voor Kwarktaart Naturel
500 g magere kwark
250 ml slagroom
60 g margarine
400 ml water
1 pak Dr. Oetker Kleurstoffen
Snoepgoed (confetti chocolade)

preparation

Bereiding

1

Taartbodem bereiden (5 minuten)

Leg het bijgesloten velletje bakpapier uit Dr. Oetker Kwarktaart Naturel (1 pak) over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.

2

Kwarktaartbodem maken

Smelt de boter (60 g) in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter. Roer vervolgens de confetti chocolade (bijvoorbeeld: Smarties® (4 el)) door het mengsel. Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. Laat 10 minuten uitharden in de koelkast.

3

Kwarktaart bereiden (5 minuten)

Doe het water (400 ml), de magere kwark (500 g) en de slagroom (250 ml) in een kom en meng dit met een mixer met garden op de laagste stand door elkaar. Gebruik voor het beste resultaat water op kamertemperatuur (10-20 graden) en kwark en slagroom direct uit de koelkast. Voeg het zakje taartmix toe en meng het mengsel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel. Klop het daarna op de hoogste stand in 2,5 minuten tot een luchtige massa.

4

Kleur je regenboog

Verdeel de kwarktaartmix over 6 kommen. Zorg daarbij dat het laatste kommetje de minste kwarktaartmix heeft, dus verdeel het van groot naar klein. Meng vervolgens de Dr. Oetker Kleurstoffen (1 pak). Werk met kleuren ook van groot naar klein: kleur de kom met de meeste kwarktaartmix rood, de kom met iets minder kwarktaartmix oranje, de volgende geel, de volgende groen, de volgende blauw en tot slot het kleinste bakje paars. Roer goed door en voeg meer toe als de juiste kleur nog niet bereikt is.

5

Let goed op dat je in het midden blijft schenken voor het beste resultaat. Laat de taart ten minste 2,5 uur opstijven in de koelkast.

Laat de boter niet donker kleuren. Je kunt ook een magnetron gebruiken voor het smelten.

Voedingswaarden Voor het recept Regenboogkwarktaart

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 988 kJ
236 kcal
645 kJ
154 kcal
Vet 17.29 g 11.30 g
Koolhydraten 13.72 g 8.97 g
Eiwit 6.49 g 4.24 g
Cookies- en analytische instellingen

We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

no

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

no