Regenboogkwarktaart

Een kleurrijke regenboog kwarktaart, indrukwekkend en super simpel!

ongeveer 12 taartpunten

Wat bakervaring gewenst 15 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Regenboogkwarktaart

Ingrediënten:

1 Springvorm Ø24 cm
1 Steelpannetje
1 Lepel
1 Mixer met gardes
2
1 handje luchtige chocolade bolletjes (3 el gekleurde chocolade stukjes)
1 pak Dr. Oetker Pakket voor Kwarktaart Naturel
ongeveer 1 pak Dr. Oetker Kleurstoffen
60 g boter
400 ml water
500 g kwark
250 ml slagroom
recipe.download.for.recipe

preparation

Bereiding

1

Taartbodem bereiden

Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm. Smelt 60 gram boter in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter. 

2

Voeg kleine gekleurde chocolaatjes toe aan het mengsel. Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel.

3

Taart bereiden

Doe de 400 ml water (op kamertemperatuur 10-20 graden), de kwark en de slagroom in een kom en meng dit met een mixer met garden op de laagste stand door elkaar. Gebruik voor het beste resultaat de kwark en slagroom direct vanuit de koelkast. Voeg de taartmix toe en meng het mengsel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel. Klop het daarna op de hoogste stand in 2,5 minuut tot een luchtige massa. Zet tot het taartmengsel gekleurd is de springvorm in de koelkast.

4

Verdeel het taartmengsel over 6 verschillende schaaltjes. Kleur een schaaltje, paars, blauw, groen (1 deel blauw en 5 delen geel), geel, oranje (1 deel rood en 1 deel geel) en roze. 
Schenk in het midden op de bodem van de springvorm een laagje roze kwarktaartmix. De bodem hoeft niet helemaal bedekt te zijn. Schenk in het midden van de roze laag een laagje oranje kwarktaartmix hierna de gele, groene, blauwe en paarse kwarktaartmix. Schenk het in het midden van de vorige kleur.  

5

Laat de taart minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Decoreer de taart vlak voor het serveren met de unicornmix. 

Voedingswaarden Voor het recept Regenboogkwarktaart

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1013 kJ
242 kcal
720 kJ
172 kcal
Vet 18.00 g 12.77 g
Koolhydraten 12.71 g 9.01 g
Eiwit 7.32 g 5.19 g
Cookies- en analytische instellingen

We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

no

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

no