Flag

Kwarktaart met aardbeienspiegel

10 - 12 taartpunten
Gemiddeld
20
Een heerlijke zelfgemaakt kwarktaart met een prachtige aardbeienspiegel van gelatineblaadjes. Zo maak je die!
Ben je op zoek naar een perfecte en eenvoudige manier om je taartgame naar een hoger niveau te tillen? Zoek dan niet verder dan deze heerlijke zelfgemaakte kwarktaart met een prachtige aardbeienspiegel van gelatineblaadjes! Met zijn romige kwarkvulling en frisse aardbeiengelei bovenop, is deze ta...
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de kruimelbodem
50 gboter of margarine
200 gkoekjes of kaakjes naar keuze
Voor de kwarktaart
6 blaadjesDr. Oetker Gelatine
5 elwater
500 gkwark
250 mlslagroom
50 gsuiker
jam naar keuze, ca. 2-3 el (optioneel)
Voor de aardbeienspiegel
6 blaadjesDr. Oetker Gelatine
1 bakjeaardbei (250 g)
350 mllimonadesiroop aardbeismaak
100 mlwater
Extra nodig
springvorm Ø 24 cm
velletjebakpapier
beslagkom
mixer met gardes
steelpan
lepel

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Gelatine
Picture - Dr. Oetker Gelatine

Voorbereiden

1

Leg een vel bakpapier op de bodem van de springvorm, plaats de ring en sluit deze.

2

Vermaal 200g koekjes naar keuze. Smelt vervolgens 50g boter in een pannetje of magnetron en meng de koekkruimels hier doorheen.

3

Verdeel de koekkruimels over de springvormbodem en druk met de achterkant van een lepel stevig aan.


Maak een kwarkvulling
4

Laat 6 gelatineblaadjes ca. 5 minuten weken in een bakje of schaal met koud water. Neem vervolgens de blaadjes uit het water en knijp ze uit. Leg ze in een pannetje en vermeng met 5 eetlepels water. Verwarm het mengsel tot de gelatine volledig is opgelost in het water (niet koken!).

5

Laat het gelatinemengsel afkoelen. Klop ondertussen met de mixer de slagroom met de suiker stijf en plaats deze in de koeling. Doe de kwark in een mengkom (voeg eventueel 2-3 eetlepels jam naar keuze toe) en roer tot een glad geheel.

6

Meng enkele eetlepels van de kwark door de bereidde gelatine; zorg ervoor dat de kwark goed oplost.

7

Giet vervolgens de gelatine bij de kwark en meng goed door elkaar. 

8

Roer de opgeklopte slagroom voorzichtig door het kwarkmengsel tot een egaal, luchtig geheel. Verdeel vervolgens het romige kwarkmengsel over de kruimelbodem.

Plaats de kwarktaart in de koeling om op te stijven.


Aardbeienspiegel maken
9

Laat opnieuw 6 gelatineblaadjes ca. 5  minuten weken in een bakje of schaal met koud water. Knijp ze vervolgens uit. Leg ze in een pannetje en vermeng met 5 eetlepels water. Verwarm het mengsel tot de gelatine volledig is opgelost in het water (niet koken!).

10

Snijd de verse aardbeien door midden en verdeel ze over het kwarktaartmengsel in de springvorm. Druk licht aan.

11

Meng de (aardbeien) limonade met het water. Roer nu ongeveer 5 eetlepels van het limonademengsel door de bereidde gelatine en giet vervolgens de rest van de limonade voorzichtig bij de gelatine en meng dit goed door.

12

Schep met een lepel een dun laagje gelatinemengsel over de kwarktaart. Schenk zodra zich een volledig laagje gevormd heeft, voorzichtig het resterende gelatine mengsel in de springvorm.

Plaats de kwarktaart met aardbeienspiegel minimaal 2,5 uur in de koelkast om volledig op te stijven.

Opstijftijd: 150 Minuten