Flag

Bosbessen-Yoghurttaart

ongeveer 10 - 12 taartpunten
Gemiddeld
20
Bosbessen Yoghurttaart: een bijzondere combinatie van kwarktaartmix, cake en frisse yoghurt.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de taart
1 pakDr. Oetker Kwarktaart Naturel
60 gmargarine
1 litervolle yoghurt bosvruchtensmaak
175 gbosbessencompote of bosbessenjam
6 dunne plakkencake
Extra nodig
springvorm Ø 24 cm
steelpan
beslagkom
mixer met gardes

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Kwarktaart Naturel
1

Kruimelbodem met bosbessencompote

Bekleed de springvorm met het bakpapier. Laat de 60 g boter/margarine smelten in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de mix voor kruimelbodem met een lepel door de gesmolten boter. Verdeel de kruimelmassa over de springvorm en druk het met de bolle kant van een lepel stevig aan. Zet de vorm 10 minuten in de koelkast. Roer de bosbessencompote los met een garde en verdeel de compote over de kruimelbodem.

2

Het yoghurttaart mengsel

Doe de kwarktaartmix en de bosvruchten yoghurt in een kom en klop het met de mixer op de hoogste stand in 3 minuten tot een luchtig mengsel.


Verdeel de helft van het yoghurttaart mengsel over de kruimelbodem en bedek dit met 6 plakken cake.

3

Verdeel de rest van het yoghurttaart mengsel over de plakken cake. Laat de bosbessen yoghurttaart circa 2,5 uur opstijven in de koelkast.

Opstijftijd: 150 Minuten