
Prosecco-kwarktaart
Ingrediënten
Bereiding:
Druk de geperforeerde randen van de meegeleverde bakvorm naar beneden.
Smelt de boter in een steelpan. Neem de pan van het vuur, voeg de bodemmix samen met de koek- of speculaaskruiden toe en roer goed.
Bedek de bodem van de bakvorm gelijkmatig met het bodemmengsel en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet de bodem tot gebruik koel weg.
Doe de (koude) aardbeienkwark in een kom toe en schenk de prosecco erbij. Meng met een mixer met garde op de laagste stand tot een glad mengsel.
Voeg de taartmix toe en klop het met een mixer op de hoogste stand in 2 minuten tot een luchtige massa.
Verdeel het aardbei kwarkmengsel met prosecco over de kruimelbodem en laat deze minimaal 2,5 uur in de koeling opstijven.
Opstijftijd: 180 Minuten
Was ondertussen de aardbeien en verwijder de kroontjes. Snijd de aardbeien in kleine blokjes, rasp de limoen en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de munt- of basilicumblaadjes in dunne reepjes.
Meng de stukjes aardbei met de limoenrasp, het -sap, de poedersuiker en de munt (of basilicum) en laat minimaal 10 minuten marineren.
Verwijder voor het serveren de bakvorm en verdeel het prosecco kwarktaartje in 6 gelijke vierkantjes. Bedek elk prosecco taartje met een schepje gemarineerde aardbei en garneer met een munt- of basilicumblaadje.
Vergelijkbare recepten

Aardbeien hartjestaart

Paaskwarktaart met paashaas

Romige MonChoutaart met kaneelappeltjes en karamel

Mango kwarktaart met paaseitjes en passievrucht

Oranjekwarktaart met perzik en blauwe bes

Regenboogkwarktaart
