Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Prosecco-kwarktaart

Zo maak je wel heel makkelijk een feestelijk en lekker toetje voor Kerst!

6 porties

Wat bakervaring gewenst 30 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Prosecco-kwarktaart

Voor het kwarktaartje met prosecco:

1 pak Dr. Oetker Kleintje Kwarktaart
20 g roomboter
2 tl koekkruiden (of speculaaskruiden)
350 g aardbeienkwark
125 ml prosecco (mousserende witte wijn)

Voor de aardbei marinade:

200 g aardbeien
1 limoen
15 g munt (of basilicum)
2 el poedersuiker

Extra nodig:

mixer met garden
rasp

preparation

Bereiding

1

Kruimelbodem bereiden

Druk de geperforeerde randen van de meegeleverde bakvorm naar beneden.

2

Smelt de boter in een steelpan. Neem de pan van het vuur, voeg de bodemmix samen met de koek- of speculaaskruiden toe en roer goed.

3

Bedek de bodem van de bakvorm gelijkmatig met het bodemmengsel en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet de bodem tot gebruik koel weg.

4

Prosecco kwarktaart maken

Doe de (koude) aardbeienkwark in een kom toe en schenk de prosecco erbij. Meng met een mixer met garde op de laagste stand tot een glad mengsel.

5

Voeg de taartmix toe en klop het met een mixer op de hoogste stand in 2 minuten tot een luchtige massa.

6

Verdeel het aardbei kwarkmengsel met prosecco over de kruimelbodem en laat deze minimaal 2,5 uur in de koeling opstijven.

Opstijftijd: 180 Minuten

7

Voor de aardbei marinade

Was ondertussen de aardbeien en verwijder de kroontjes. Snijd de aardbeien in kleine blokjes, rasp de limoen en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de munt- of basilicumblaadjes in dunne reepjes.

8

Meng de stukjes aardbei met de limoenrasp, het -sap, de poedersuiker en de munt (of basilicum) en laat minimaal 10 minuten marineren.

9

Verwijder voor het serveren de bakvorm en verdeel het prosecco kwarktaartje in 6 gelijke vierkantjes. Bedek elk prosecco taartje met een schepje gemarineerde aardbei en garneer met een munt- of basilicumblaadje.

Voedingswaarden Voor het recept Prosecco-kwarktaart

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 775kJ
185kcal
490kJ
117kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g