Flag

Regenboog-kwarktaartjes

12 - 15 stuks
Gemakkelijk
15
Geen pot met goud maar een heerlijk aardbeienkwarktaartje vind je aan het einde van de regenboog! 🌈
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de kwarktaartjes
300 mlwater (op kamertemperatuur)
1 pakDr. Oetker Kwarktaart Aardbeismaak
60 gboter of margarine
500 gmagere kwark
250 mlslagroom
Voor de versiering
250 mlslagroom
1 zakjeDr. Oetker Klop-Fix
30 gsuiker ( 2 el)
1regenboogmatjes
Extra nodig
steelpan
cupcake-/muffin bakvorm van siliconen (12 holes)
beslagkom
mixer met gardes
spuitzak met spuitmondje

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Kwarktaart Aardbeismaak
Picture - Dr. Oetker Klop-Fix
1

Voorbereiden

Smelt 60 gram boter in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter.

2

Verdeel de kruimelbodem over de siliconenvormpjes en druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Plaats de vormpjes in de koeling.

3

Kwarktaartjes bereiden

Doe 300 ml water (op kamertemperatuur 10-20°C), de kwark en de slagroom in een kom en meng met een mixer met gardes op de laagste stand door elkaar. Gebruik voor het beste resultaat  kwark en slagroom direct uit de koelkast.

4

Voeg de taartmix toe en meng de ingrediënten met een mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel. Klop het daarna op de hoogste stand in 2½ minuut tot een luchtig geheel.

5

Doe het taartmengsel in een spuitzak met glad spuitmondje. Neem de vormpjes uit de koeling en verdeel het mengsel met de spuitzak over de kruimelbodem. Laat de taartjes ten minste 3 uur opstijven in de koelkast.

Opstijftijd: 180 Minuten

6

Regenboog versiering

Klop de slagroom, suiker en klop-fix tot een stevig mengsel en schep in een spuitzak. Haal de 
opgestijfde kwarktaartjes uit de bakvorm en spuit op elke taart twee wolken van slagroom. Knip 
de regenboogmatten op maat en steek in de twee wolkjes.