Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Prinsessentaart

Een echte prinsessentaart, compleet met kroon en natuurlijk helemaal roze.

1 taart

Voor ervaren bakkers 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Prinsessentaart

:

Springvorm Ø24 cm
Tulbandvorm (2 liter)
Bakpapier
Kwastje
Gouden kroontje
1 flesje Dr. Oetker Bakspray

Voor de prinsessentaart:

1 pak Mix voor Boerencake (Koopmans)
175 g boter (zacht)
3 eieren op kamertemperatuur
100 g Aardbeiensaus

Voor de tulband:

1 pak Mix voor Boerencake (Koopmans)
200 g boter (zacht)
4 eieren op kamertemperatuur
2 zakjes Dr. Oetker Vanillesuiker

Voor decoratie:

1 zakje Dr. Oetker Roze glazuur
strooibus Dr. Oetker Glittersuiker
suikerfiguurtjes met prinsessen thema
1 pak Dr. Oetker Kloppudding Aardbei
500 ml melk
Dr. Oetker Suikerhartjes

preparation

Bereiding

1

Prinsessentaart

Schuif het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor. Vet de springvorm en tullbandvorm in met Dr. Oetker Bakspray. Bekleed de bodem van de springvorm met een ruim stuk bakpapier en vet dit ook in.

2

Bereidingswijze aardbeientaart

Volg de bereidingswijze op de verpakking van de mix voor boerencake, gebruik 175 g boter en 3 eieren. Schep 100 g aardbeiensaus door het cakebeslag.

Elektrische oven: 160 °C

Heteluchtoven 140 °C

Baktijd: 60 - 70 Minuten

3

Verdeel het beslag gelijkmatig in de springvorm. Bak de cake in ca. 60 minuten gaar. U kunt controleren of de cake gaar is door met een (saté)prikker of bakpen in het midden van de cake te prikken. Als er nog beslag aan zit, bak dan nog ca. 10 minuten langer.

4

Laat de cake in de uitgeschakelde open oven 10 minuten staan. Maak de cake los van de rand van de springvorm en verwijder de rand. Keer de cake op een rooster en verwijder voorzichtig het bakpapier. Laat de cake helemaal afkoelen.

Elektrische oven: 160 °C

Heteluchtoven 150 °C

Baktijd: 60 - 70 Minuten

5

Bereidingswijze tulband

Volg de bereidingswijze op de verpakking van de mix voor boerencake en voeg extra de Vanillesuiker toe. Verdeel het beslag gelijkmatig in de tulbandvorm. Bak de tulband ca. 70 minuten en controleer dan of deze gaar is. Haal de tulband uit de vorm en laat deze helemaal afkoelen op een rooster.

Elektrische oven: 160 °C

Heteluchtoven 140 °C

Baktijd: over 70 Minuten

6

Opbouwen prinsessentaart en decoratie

Haal met een droog bakkwastje losse kruimels van beide taarten.

7

Verwarm het Roze Glazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel met een lepel een gedeelte van het glazuur over de rand van de taart en bestrooi dit rondom met roze glittersuiker. Strijk de rest van het glazuur langs de rand op de bovenkant van de taart.

8

Decoreer de rand met prinsessen suikerfiguurtjes. Leg de taart op een platte schaal. Zet de tulband op de aardbeientaart.

9

Bereid de Kloppudding volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat het opstijven in de koelkast en spatel het dan met een pannenkoekmes rond de tulband.

10

Zet de taart op een koele plaats (koelkast) en laat de pudding minstens 1 uur opstijven.

11

Druk in een leuk patroon de prinsessen suikerfiguurtjes tegen de zijkant van de tulband. Strooi hartjes en/of roze glittersuiker rond de prinsessentaart. Plaats het gouden kroontje bovenop de prinsessentaart.