Pizza Carpaccio

In plaats van carpaccio kun je ook rosbief gebruiken. Vergeet vooral de pijnboompitjes niet!

2 stuks

Eenvoudig 30 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Pizza Carpaccio

Voor de pizzabodem:

Dr. Oetker Pizzabodem Origineel
250 ml koud water
2 el olijfolie
bloem (handje)

Voor de topping:

125 g carpaccio of rosbief
200 g tomatensaus
100 g Parmezaanse kaas (+ wat extra's om te bestrooien)
125 g zongedroogde tomaten in olie (ca. 6 tomaatjes)
2 el pijnboompitjes (geroosterd)
vers gemalen peper
1 zakje rucola (ca. 1 handje)
1 tl olie (truffelolie, desgewenst)

Extra nodig:

bakplaat
bakpapier
mixer met deeghaken
bloem voor bestuiven werkblad
olie

preparation

Bereiding

1

Voorbereiden

Verwarm de oven voor op en bekleed de bakplaat of eventueel een ronde pizzavorm met een vel bakpapier.

Elektrische oven: 220 °C

Heteluchtoven 200 °C

2

Pizzabodem bereiden

Voeg het water en de olijfolie toe aan de pizzabodemmix en kneed het geheel met een mixer of met je handen tot een soepel deeg.

3

Bebloem het aanrecht. Verdeel het pizzadeeg in tweeën en rol ieder deel uit tot een dunne, ronde plak. Zorg ervoor dat je de pizzabodems zo dun mogelijk uitrolt.

4

Leg de pizza's op de bakplaat. Maak een opstaand randje en wrijf de randen in met wat olijf- of zonnebloemolie. 

5

Bakken en topping

Verdeel de tomatensaus over de bovenkant van de pizzabodems. Verdeel hierover de geraspte Parmezaanse kaas en de Italiaanse kruiden.

6

Plaats de pizza's in het midden van de oven en bak ze in ca. 18 minuten gaar.

Baktijd: ongeveer 16 - 20 Minuten

7

Verdeel de carpaccio, de rucola, geroosterde pijnboompitjes, zongedroogde tomaten, zwarte peper en wat extra Parmezaanse kaas over de pizzabodems als deze nog warm zijn.

8

Besprenkel het geheel desgewenst met truffelolie en serveer de pizza's direct.

Voedingswaarden Voor het recept Pizza Carpaccio

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 6155 kJ
1470 kcal
871 kJ
208 kcal
Vet 57.88 g 8.17 g
Koolhydraten 162.62 g 22.97 g
Eiwit 66.57 g 9.40 g

Cookies- en analytische instellingen

We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.

Altijd actief

Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

no

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

no