Pinata Cupcakes

Super leuk om samen te maken met jouw kleine thuisbakker!

16 cupcakes

Eenvoudig 30 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Pinata Cupcakes

Voor de cupcakes:

200 g boter op kamertemperatuur
2 eieren op kamertemperatuur
250 ml melk
1 pak Dr. Oetker CupCakes Naturel

Decoratie:

1 zakje Dr. Oetker Botercrème
strooibus Dr. Oetker Regenboogfantasie

preparation

Bereiding

1

Voorbereiden

Zorg dat de eieren en de boter op kamertemperatuur zijn. Verdeel over het muffinblik 12 cupcakevormpjes. Verwarm de oven voor (elektrisch 175°C / hetelucht 170°C).

2

Cupcakes bakken

Voeg aan de cupcakemix (van 1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel)de eieren (2 stuks), melk (100 ml) en boter (100 g) toe en roer het geheel met de mixer op de laagste stand door elkaar. Klop het met de mixer gedurende 1 minuut op de hoogste stand tot een glad beslag. Verdeel het beslag met 2 eetlepels of een ijsbolletjestang over de cakevormpjes. Plaats het muffinblik op het rooster in het midden van de voorverwarmde oven. Bak de cupcakes gaar in ca. 22 minuten.

3

Botercreme maken

Klop de zachte boter (100 g) op de laagste stand met de mixer met garden in 1 minuut glad en smeuïg en zonder klontjes. Voeg de melk (125 ml) en de Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème (1 zakje) toe. Mix het geheel ca ¾ minuut met de mixer met garden op de laagste stand door elkaar. Ga met een lepel over de bodem en de randen van de kom, zodat alle boter goed loskomt en door de crème gemengd kan worden. Klop de massa in ca. 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige botercrème.

4

Pinata cupcakes maken

Maak met een appelboor in het midden van de afgekoelde cupcakes een gaatje. Zorg dat er nog een kleine bodem in de cupcake zit. Vul de gaatjes met de Dr Oetker Regenboogmix. Snijd van de cake, die je uit de gaatjes gehaald hebt, de bovenkant af. Leg deze op de Regenboogmix in de cupcake.

5

Toeven maken

Leg in de spuitzak de spuitmond en knip een puntje van de spuitzak. Vul voorzichtig de spuitzak met de botercrème. Spuit mooie toeven op de piñata-cupcakes en versier ze met decoratiestrooisel.

Voedingswaarden Voor het recept Pinata Cupcakes

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1017 kJ
243 kcal
1495 kJ
357 kcal
Vet 15.47 g 22.75 g
Koolhydraten 22.73 g 33.43 g
Eiwit 2.79 g 4.10 g
Cookies- en analytische instellingen

We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

no

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

no