Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Pijnboompittentaart

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Pijnboompittentaart

Voor het deeg:

300 g bloem
2 tl Dr. Oetker Backin
snufje zout
150 g margarine (zachte)
1 ei

Voor de vulling:

2 eieren
150 g suiker
snufje zout
6 tl Dr. Oetker Citroen Aroma
500 ml melk
50 g bloem
35 g Dr. Oetker Custard

Om te bestrooien:

enkele pijnboompitten
poedersuiker

preparation

Bereiding

1

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor. Bloem met Backin mengen en boven een mengkom zeven. De overige ingrediënten een voor een toevoegen en met de mixer (deeghaken) tot een deeg kneden. Zet het deeg een half uurtje in de koelkast.

2

Klop voor de vulling de eieren, de suiker, het zout en het aroma schuimig.

3

Breng de melk aan de kook. Roer de bloem erdoor en kook dit verder onder voortdurend roeren tot een dikke pap. Neem de steelpan van het vuur en roer geleidelijk aan de eicrème erdoor. Breng het geheel onder voortduren roeren aan de kook en laat het al roerend ongeveer 1 minuut koken. Neem het mengsel van het vuur en laat het al roerend afkoelen. Meng de custard erdoor.

4

Rol tweederde van het deeg uit en bekleed hiermee de bodem van een ingevette springvorm. Vorm van het deeg een rand tot bovenaan de springvorm, giet de vulling hierin en strijk deze glad.

5

Rol het overige deeg uit, leg dit op de vulling en bestrooi het met pijnboompitten. Plaats de vorm in de onderste helft van de voorverwarmde oven.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: 45 Minuten

6

Laat de taart in de vorm afkoelen. Verwijder de springvorm en bestrooi de bovenkant met een dun laagje poedersuiker.

Voedingswaarden Voor het recept Pijnboompittentaart

PER PORTIE/STUK PER 100 G / ML
Energie 15943kJ
3808kcal
1143kJ
273kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g