Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Panna Cotta met aardbeiensaus

Panna Cotta: klassieke zacht Italiaanse dessert met frisse aardbeiensaus.

4 stuks

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Panna Cotta met aardbeiensaus

Bakgerei:

steelpan
puddingvormpje s of glaasjes van ca. 125 ml

Voor de panna cotta:

500 ml slagroom
30 g fijne kristalsuiker
4 blaadjes Dr. Oetker Gelatine
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker
200 g aardbeiensaus
aardbeien

preparation

Bereiding

1

Zo maak je de panna cotta

Breng voor de panna cotta de slagroom met de suiker en Vanillesuiker al roerend aan de kook. Laat de slagroom op heel laag vuur 15 minuten zachtjes koken. Roer het af en toe door.

2

Laat de gelatineblaadjes weken volgens de aanwijzingen op de verpakking en knijp ze uit. Neem de pan met slagroom van het vuur en laat de gelatineblaadjes al roerend in de slagroom oplossen. Laat de room, onder regelmatig roeren, afkoelen, tot het dik vloeibaar is geworden.

3

Vet de vormpjes of glaasjes in met Bakspray. Vul ze met de nog vloeibare panna cotta. Laat de panna cotta in de koelkast minstens 3 uur, maar liever langer, opstijven.

Opstijftijd: 180 Minuten

4

Duw de panna cotta met de vingertoppen voorzichtig los van de vormpjes of glaasjes. Serveer de panna cotta op dessert- of gebaksbordjes met aardbeiensaus en een halve aardbei.

Voedingswaarden Voor het recept Panna Cotta met aardbeiensaus

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 2445kJ
584kcal
1294kJ
309kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g