Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Noten taartjes

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Noten taartjes

Bakgerei:

1 flesje Dr. Oetker Bakspray
bakpapier
steelpan
mini quichevormpje s (ca. 10 cm doorsnede)

Voor de noten taartjes:

100 g ongezouten notenmix (hazelnoten, amandelen, walnoten) fijngehakt
115 g roomboter
1 zakje Dr. Oetker Mix voor Kruimelbodem
2 eieren
25 ml schenkstroop
30 g basterdsuiker (donkerbruine)

Voor decoratie:

100 ml slagroom
1 tl Dr. Oetker Rum Aroma
3 Dr. Oetker Walnoten gehalveerd

preparation

Bereiding

1

Zo maak je de noten taartjes

Verhit een koekenpan en rooster de noten lichtbruin. Schud de noten op keukenpapier en laat ze afkoelen.

2

Smelt 65 g van de boter in een steelpan en roer er de kruimelbodemmix en een losgeklopt ei door. Bekleed de bodem van de vormpjes met bakpapier. Vet de randen en het bakpapier in met de handige Dr. Oetker Bakspray. Verdeel het kruimeldeeg gelijkmatig over de vormpjes en druk het deeg ook tegen de randen. Verwarm intussen de rest van de boter met de schenkstroop en de basterdsuiker. Neem de pan van het vuur en roer er het losgeklopte ei en de notenmix door.

3

Verwarm de oven voor. Verdeel het noten mengsel over de taartbodems en bak ze in de oven gaar en bruin. Laat de noten taartjes iets afkoelen en keer ze op een plank of aluminiumfolie.

Elektrische oven: 220 °C

Heteluchtoven 200 °C

Baktijd: 10 Minuten

4

Klop de slagroom met het aroma stijf en decoreer de afgekoelde noten taartjes met slagroom en een halve walnoot.