Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Muffin gevuld met chocoladeroom

Muffins met een smaakvolle chocoladecrème.

12 stuks

Wat bakervaring gewenst 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Muffin gevuld met chocoladeroom

Bakgerei:

mixer met garden
spuitzak
spuitmondje met een kleine ronde opening

Voor de muffins:

1 pak Dr. Oetker Muffins
100 ml zonnebloemolie
100 ml water
1 ei
125 ml sinaasappelsap
30 g suiker

Voor de chocoladeroom:

400 ml slagroom
20 g suiker
2 zakjes Dr. Oetker Klop-Fix
20 g cacao

Om te bestrooien:

poedersuiker of cacaopoeder

preparation

Bereiding

1

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor. Doe de muffinmix in een beslagkom. Voeg olie, ei en water toe. Klop het geheel met de mixer op de hoogste stand gedurende 2 minuten tot een glad beslag.

2

Verdeel het beslag met 2 lepels over de vormpjes. Plaats de bakplaat in het midden van de oven. Bak de muffins gaar en goudbruin. De muffins zijn gaar als je met uw vinger licht op de muffin drukt en deze terugveert. Laat de muffins 10 minuten op een rooster afkoelen.

Elektrische oven: 200 °C

Heteluchtoven 180 °C

Baktijd: 17 minuten

3

Haal de vormpjes van de muffins. Laat ze verder afkoelen. Meng het sinaasappelsap en de suiker. Breng het aan de kook totdat de suiker is opgelost. Haal van elke muffin het "hoedje" af. Hol de muffins een klein beetje uit. Doop de muffins in het sinaasappelsapmengsel.

4

Verkruimel de uitgeholde muffinkruimels tot ze heel fijn zijn. Klop voor de vulling de slagroom, suiker en Klop-Fix stijf. Voeg de cacao en kruimels toe en roer dit goed door elkaar.

5

Doe het in een spuitzak met een grote gladde spuitmond en vul de muffins. De "hoedjes" naar wens dopen in het sinaasappelsapmengsel. Leg de "hoedjes" op de muffins. Bestrooi de muffins met poedersuiker of cacao.

Voedingswaarden Voor het recept Muffin gevuld met chocoladeroom

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1449kJ
346kcal
1419kJ
339kcal
Vet 26.76g 26.23g
Koolhydraten 22.92g 22.47g
Eiwit 3.54g 3.47g