Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Mueslirotsjes met chocolade en pistache

Een lekker verwennerijtje voor bij de koffie. Kleine mueslirotsjes met chocolade en pistache.

35 stuks

Eenvoudig 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Mueslirotsjes met chocolade en pistache

Voor de chocoladerotsjes:

300 g pure chocolade
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker
200 g krokante muesli (noten variant)
20 g gepelde pistachenoten (gehakt)

preparation

Bereiding

1

Hak of breek de chocolade in stukken en laat het au bain marie smelten. Zet hiervoor een pan met water op een warmte bron. Zet in de pan een glazen schaaltje met de gehakte chocolade. Zorg ervoor dat het schaaltje de bodem van de pan niet raakt. Verwarm de pan met water en laat de chocolade langzaam smelten. Roer de chocolade af en toe door.

2

Roer de Vanillesuiker door de gesmolten chocolade.

3

Doe de muesli bij de gesmolten chocolade. Spatel het zo lang door tot de muesli is bedekt met een laagje chocolade.

4

Maak met twee theelepels kleine chocoladerotsjes op het bakpapier. Decoreer ze met de fijngehakte pistache. Laat de chocoladerotsjes afkoelen. Als de chocolade niet meer glanst, is deze voldoende afgekoeld.

5

Haal de afgekoelde muesli-chocoladerotsjes met een mes van het bakpapier en bewaar ze in een koektrommel.

Voedingswaarden Voor het recept Mueslirotsjes met chocolade en pistache

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 327 kJ
78 kcal
2173 kJ
519 kcal
Vet 4.44 g 29.60 g
Koolhydraten 7.97 g 53.12 g
Eiwit 1.09 g 7.25 g