Flag

MonChoutaart met kandijkoekjesbodem

10 - 12 taartpunten
Gemakkelijk
15
Maak eenvoudig een heerlijk, romige taart met een bodem van kandijkoekjes. Deze taart valt altijd goed in de smaak!
Een feestje in je mond, zo zou je de combinatie van MonChou en kandijkoekjes kunnen beschrijven. De fluweelzachte MonChoutaart vulling met een licht frisse smaak rust op een bodem van krokante kandijkoekjes. Het is een unieke combinatie van texturen en smaken die perfect samenkomen in een overhee...
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de MonChoutaart met kandijkoekjesbodem
1 pakDr. Oetker MonChoutaart met kandijkoekjesbodem
200 gMonChou (2 pakjes)
250 mlslagroom
70 gboter of margarine
100 mlwater
1 blikjekersenvlaaivulling of andere vruchten naar keuze
Extra nodig
springvorm Ø 24 cm
steelpan
beslagkom
mixer met gardes

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker MonChoutaart met kandijkoekjesbodem
1

Voorbereiden

Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.

2

Kandijkoekjesbodem maken

Smelt 70 gram boter in een pannetje.

3

Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kandijkoekjesmix door de gesmolten boter.

4

Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel.

5

Zet de vorm ca. 10 minuten in de koelkast.

6

MonChoutaart bereiden

Klop in een kom de MonChou (op kamertemperatuur) met een mixer met gardes op de hoogste stand in 1 minuut glad.

7

Voeg het water (op kamertemperatuur) en de taartmix aan de MonChou toe en klop dit op de middelste stand tot een egale massa.

8

Voeg de ongeklopte slagroom toe aan het taartmengsel en klop dit met de mixer op de middelste stand in 1½ minuut tot een egale massa.

9

Verdeel het taartmengsel over de bodem en laat de MonChoutaart met kandijkoekjesbodem minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

Opstijftijd: 120 Minuten

10

Versieren

Versier de MonChoutaart vlak voor serveren met bijvoorbeeld vlaaifruit of verse vruchten naar keuze.