Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

MonChou schnitt met vruchten en chocola

Een eenvoudige om te maken schnitt van MonChou met (tropische) vruchten en lekker chocolade

10 - 12 porties

Eenvoudig 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept MonChou schnitt met vruchten en chocola

Bakgerei:

plasticfolie
cakevorm (ca. 25 cm)

Voor de MonChou schnitt:

1 pak Mix voor Boerencake (Koopmans)
200 g margarine
1 el kaneel
4 eieren
1 pak Dr. Oetker Pakket voor MonChou Taart
250 ml slagroom
200 g MonChou
100 ml water
100 g tropische vruchtenmix (verkrijgbaar bij een noten-speciaalzaak)
1 zakje Dr. Oetker Amandelschaafsel
1 zakje Dr. Oetker Glazuur Choco

preparation

Bereiding

1

Bereidingswijze

Volg de bereidingswijze op het pak cakemix en voeg gelijktijdig met de mix de kaneel toe. Verwijder na het bakken de vorm.

Elektrische oven: 160 °C

Heteluchtoven 140 °C

Baktijd: 60 - 70 Minuten

2

Laat de cake afkoelen op een rooster. Maak de cakevorm schoon, bekleed deze met plasticfolie, een keer in de lengte, een keer overdwars. Zorg dat het folie ruim overhangt.

3

Snijd de cake horizontaal in 3 lagen. Leg de kleinste laag terug in de vorm. Volg 'Taart bereiden' op het Pakket voor MonChou taart.

4

Schep de vruchtenmix en het amandelschaafsel door het MonChou mengsel. Schep de helft van het taartmengsel op de cakelaag in de vorm, strijk het glad. Leg de middelste cakelaag erop.

5

Schep het overgebleven taartmengsel op deze cakelaag. Strijk het glad en leg de laatste cakelaag er bovenop. Vouw het folie strak om de cake. Laat de MonChou schnitt 2½ uur opstijven in de koelkast.

Opstijftijd: 150 Minuten

6

Til de MonChou schnitt met behulp van het folie uit de vorm. Verwijder het folie. Smelt het Chocoglazuur volgens de bereidingswijze op het zakje. Schenk het glazuur in smalle banen op de MonChou schnitt, zodat het uitvloeit. Laat het niet (teveel) afdruipen. Laat het glazuur hard worden.

Voedingswaarden Voor het recept MonChou schnitt met vruchten en chocola

PER PORTIE/STUK PER 100 G / ML
Energie 2994kJ
715kcal
1599kJ
382kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g