Moederdag frambozen biscuittaart

Met deze prachtige frambozen hartjestaart zeg je: ik hou van jou!

10 - 12 taartpunten

Voor ervaren bakkers 25 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Moederdag frambozen biscuittaart

Voor de biscuitbodem:

1 pak Dr. Oetker Biscuittaart Naturel
5 eieren
50 ml water

Voor vulling en decoratie:

2 zakjes Dr. Oetker Botercrème
200 g boter
250 ml melk (koud)
ongeveer 15 - 20 el frambozenjam (1 pot)
frambozen (vers of diepvries)

Extra nodig:

springvorm Ø20-22 cm
bakpapier
mixer met gardes
beslagkom
spatel of plat mes
spuitzak met spuitmondje ster (1M)
spuitzak of stevig ziplock zakje

preparation

Bereiding

1

Voorbereiden

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

2

Bekleed de bodem van springvorm met bakpapier en sluit de vorm. Verhoog voor deze kleinere hogere taart de bakvorm met een strook bakpapier aan de binnenkant van de vorm.

3

Biscuitbodem bakken

Doe de biscuitmix, de eieren en 50 ml water in een beslagkom en meng met een mixer op de laagste stand door elkaar. Klop het geheel daarna op de hoogste stand in 5 minuten tot een luchtig beslag.

4

Bak de taart in 30-40 minuten in het midden van de voorverwarmde oven gaar en goudbruin. Laat de taart vervolgens op een rooster afkoelen.

Baktijd: 30 - 40 Minuten

5

Botercrème maken

Klop ondertussen de roomboter (op kamertemperatuur) op de laagste stand met een mixer met garden in 1 minuut glad, smeuïg en zonder klontjes.

6

Voeg de 250 koude melk en de inhoud van de zakjes Luchtige Botercrèmemix toe. Roer het geheel in circa een halve minuut op de laagste stand door elkaar totdat de massa iets dikker wordt.

7

Ga met een lepel over de bodem en langs de randen van de kom zodat alle boter goed loskomt en door de botercrème gemengd kan worden. Voeg 10 eetlepels frambozenjam (een voor een) toe en klop de botercrème in circa 1 minuut op de middelste stand tot een luchtig geheel.

8

Vullen en decoreren

Snijd de afgekoelde taart met een mes over de lengte in 2 gelijke plakken en vul de taart met een laagje botercrème.

9

Breng 3 eetlepels frambozenjam aan op de botercrème en leg er vervolgens (vries)verse frambozen op zodat de laag cake goed bedekt is. Stapel de lagen op elkaar en bestrijk de buitenkant van de taart met de resterende botercrème.

10

Spuit met een spuitzak met stermondje toefjes bovenop de taart met de overgebleven botercrème en plaats op elke toef een (vries)verse framboos.

11

Doe wat frambozenjam in een spuitzak (of puntsnoepzak of ziplockzakje) en knip een klein puntje van de onderkant (of hoek). Maak hiermee kleine hartjes aan de zijkant van de taart.

Is de biscuitbodem bol aan de bovenzijde na het bakken? Vlak de bovenzijde voorzichtig af met een broodmes of draai de bovenste laag om zodat de bollere kant naar binnen keert. De bovenkant is nu alsnog mooi vlak.

Voedingswaarden Voor het recept Moederdag frambozen biscuittaart

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1976 kJ
472 kcal
1193 kJ
285 kcal
Vet 22.05 g 13.28 g
Koolhydraten 59.87 g 36.07 g
Eiwit 5.88 g 3.54 g
Cookies- en analytische instellingen

We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

no

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

no