Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Marmer Kersttaart met rozen

Steel de show deze Kerst met een prachtige taart! Deze lekkere luchtige taart met een gemarmerde binnenkant vul je met een kersenvulling. Daarna versier je 'm met mooie rozen van crème.

10 - 12 taartpunten

Voor ervaren bakkers 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Marmer Kersttaart met rozen

Bakgerei:

Voor de Wolken cake:

1 pak Dr. Oetker Wolken Vanille Choco
200 ml slagroom
3 eieren (kamertemperatuur)
1 el melk

Voor de vulling:

1 blikje kersenvlaaivulling of kersen

Voor de botercrème:

2 zakjes Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
200 g roomboter (zacht)
250 ml melk (koud)

Voor decoratie:

1 flesje Dr. Oetker Zachte Parels Zilver (eventueel)

preparation

Bereiding

1

Marmer Wolken cake

Plaats een rooster onderin de oven en verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 160 °C

Heteluchtoven 140 °C

Baktijd: ongeveer 55 - 60 minuten

2

Leg het bakpapier op de springvormbodem en plaats de rand hierop en sluit de springvorm.

3

Doe de cakemix, de eieren en de slagroom in een kom en mix het geheel met een mixer op de laagste stand goed door elkaar.

4

Klop het beslag daarna op de hoogste stand in 3 minuten luchtig.

5

Verdeel de helft van het beslag over de vorm en strijk het glad.

6

Voeg de cacaomix en een eetlepel melk toe aan het overgebleven beslag en klop het nog een halve minuut op de hoogste stand tot een egaal beslag.

7

Schenk het donkere beslag op het lichte beslag en meng het door met een vork, zodat het marmer effect ontstaat.

8

Strooi ongeveer een kwart van het zakje poedersuiker vlak voor het bakken met een zeefje over het beslag.

9

Bak de marmer Wolken cake onderin de oven in 50-55 minuten gaar en bruin.

10

Prik met een prikker in het midden van de cake, als deze er schoon en droog uitkomt, is de cake gaar.

11

Laat de Wolken cake zonder springvormrand afkoelen op een rooster.

12

Snijd de afgekoelde marmertaart door midden. Bestrijk de onderste helft met kersenvulling en leg de andere taarthelft er op.

13

Botercrème

Bereid de botercrème per zakje. Zo weet je zeker dat de botercrème lekker luchtig wordt. Klop de zachte boter op de laagste stand met de mixer met garden in 1 minuut glad, smeuïg en zonder klontjes. Voeg de melk en de mix voor de botercrème toe en klop in 2 minuten het zacht, luchtig en romig.

14

De rozen op de taart spuiten

Dan gaan we nu de kersttaart versieren met rozen. Bestrijk eerst de kersttaart met een dun laagje botercreme.

15

Je begint aan de zijkant van de taart. Eerst maak je een ster in het midden en dan spuit je als het ware een rondje om de ster heen. Zorg ervoor dat je de botercrème goed naar het spuitmondje duwt. Hierdoor verdwijnt alle lucht en heb je een mooier spuit resultaat. Zo ga je door tot de taart helemaal bedekt is met rozen. Het is niet erg is als je niet helemaal uitkomt met de rozen want de gaten vul je gewoon verder op met streepjes, golfjes en kleine toefjes.

16

Parels

Leg eventueel in de harten van de rozen wat zilveren pareltjes voor een extra feestelijk tintje.

Voedingswaarden Voor het recept Marmer Kersttaart met rozen

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 2244kJ
536kcal
1269kJ
303kcal
Vet 27.24g 15.39g
Koolhydraten 67.07g 37.90g
Eiwit 4.94g 2.79g