Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Mango cheesecake, gezoet met (gedroogd) fruit

Lekker bakken. Aan deze Mango Cheesecake komt geen kristalsuiker te pas, je zoet de taart met fruit en gedroogd fruit.

1 taart

Wat bakervaring gewenst 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Mango cheesecake, gezoet met (gedroogd) fruit

Voor het deeg:

50 g margarine (gesmolten)
100 g Dr. Oetker Hazelnoten
80 - 100 g gedroogde pruimen (5 stuks)
50 g havervlokken
150 g gedroogde abrikozen (20 stuks)

Voor de cheesecake vulling:

2 pakken roomkaas (bijv. Philadelphia)
1 mango (in blokjes)
1 blaadje Dr. Oetker Gelatine

preparation

Bereiding

1

Bekleed een springvorm van 18 cm met bakpapier, vet de randen in.

2

Verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: 15 minuten

3

Vermaal alle noten en vruchten met de hakmolen van de staafmixer. Roer hier de gesmolten boter door heen.

4

Stort het notenvruchten mengsel op de bodem en druk het goed aan, maak ook een kleine opstaande rand van ongeveer 2,5-3 cm.

5

Bak de cheesecake bodem ongeveer 15 min. Laat vervolgens afkoelen. Snijd de rand voorzichtig los.

6

Schil en snijd de mango in blokjes. Leg vier blokjes mango apart voor bovenop de cheesecake.

7

Pureer de rest van de mango en maak warm in een steelpan.

8

Week 1 blaadje gelatine, los dit op in de warme mango.

9

Klop de roomkaas los.

10

Laat het mangomengsel een beetje afkoelen, roer dit door de roomkaas, smeer de mango cheesecake vulling in de afgekoelde bodem en versier met blokjes mango, laat het geheel tenminste 1 uur opstijven in de koelkast.

Opstijftijd: 60 minuten

Voedingswaarden Voor het recept Mango cheesecake, gezoet met (gedroogd) fruit

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 8738kJ
2087kcal
1101kJ
263kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 34.02g 4.28g